• Головна
  • "Це не випадковість": у Дніпрі невідомі розбили пам’ятну дошку "кіборгу"
19:30, 28 грудня 2023 р.

"Це не випадковість": у Дніпрі невідомі розбили пам’ятну дошку "кіборгу"

"Це не випадковість": у Дніпрі невідомі розбили пам’ятну дошку "кіборгу"

в ніч на 28 грудня Дніпрі невідомі розбили пам’ятну дошку оборонцеві Донецького аеропорту Андрію Широкову на позивний Сім’янин. Вона була відкрита 2018 року на фасаді на будівлі залізничного коледжу, де навчався Герой.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Радіо Свобода.

За словами вдови загиблого бійця Ганни Счасна-Гарус, меморіальний знак був встановлений її власним коштом.

«Поліція оглянула місце події, сказали, що там було два удари, нанесені згори. Тобто це не випадковість. Тобто не діти бавилися, це не так просто зробити. Ми навмисне встановлювали цю табличку високо, аби не допустити вандалізму.

Я переконана, що це був акт вандалізму, там треба було щось підставити, щоб дістати до таблички. Не важливо, скільки я витратила, 5 чи 7 тисяч гривень, робота майстра, але питання не в цьому. Питання – в повазі. А ще – у відсутності камери спостереження, яка б могла зафіксувати злочин», – розповіла Ганна Счасна-Гарус.

Поліція прийняла заяву про злочин, яку подало керівництво коледжу. Таку ж заяву планує написати й вдова загиблого. Вона також каже, що бойові побратими її чоловіка пропонують організувати збір коштів на нову дошку.

Що відомо про загиблого захисника

У бойових діях на Донбасі Андрій Широков, сам уродженець містечка Димитрове на Донеччині, брав участь упродовж понад двох років, побував у «гарячих» точках, зокрема, в Пісках, на шахті «Бутівка», на двох ротаціях був у Донецькому аеропорту, де отримав легке поранення.

Спершу він воював як доброволець у складі ДУК «Правий сектор», пізніше разом з бойовими побратимами легалізувався в складі 54 бригади Збройних Сил України. Загинув від кулі снайпера під час боїв на Світлодарській дузі у грудні 2016 року. В нього залишилось п’ятеро дітей, яких тепер виховує його дружина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...