Новини компаній
15:00, 29 грудня 2023 р.

Як стежити за здоров'ям собаки

Новини компаній

Собаки — це наші вірні друзі та компаньйони, тому мета кожного власника — забезпечити довге та щасливе життя своєму чотирилапому другу. Здоров'я собаки залежить від багатьох факторів, зокрема від правильного харчування, фізичних навантажень, догляду за зовнішнім виглядом, а також своєчасної вакцинації та дегельмінтизації.

Як стежити за здоров'ям собаки, фото-1

Харчування

Їжа собаки має бути збалансованою і повноцінною. У раціоні обов'язково присутні всі необхідні поживні речовини.

Для дорослих собак найкраще використовувати готові корми преміумкласу або суперпреміумкласу. У них всі поживні речовини збалансовані з урахуванням потреб тварини.

Якщо ви бажаєте годувати собаку натуральною їжею, то необхідно проконсультуватися з ветеринарним лікарем і не забувати додатково давати улюбленцю вітаміни. Великий вибір добавок представлений на сайті: https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/vitamini-ta-dobavki-dlya-sobak. Легко підібрати вітаміни з урахуванням віку, ваги, породи та фізіологічних особливостей тварини.

Фізичні навантаження

Собаки потребують не тільки регулярних прогулянок двічі на день по 30–60 хвилин, але й фізичних навантажень. Вони допомагають підтримувати м'язову масу, зміцнювати кістки і суглоби, а також знижують ризик ожиріння та інших захворювань.

Кількість та інтенсивність фізичних навантажень залежать від породи, віку та стану здоров'я тварини. Для активних собак, таких як вівчарки або тер'єри, необхідні тривалі прогулянки або пробіжки. Для більш спокійних порід — наприклад, бульдогів або мопсів — достатньо коротких прогулянок. У будь-якому разі необхідно подбати про купівлю амуніції. Потрібні повідець, нашийник, одяг тощо. Усі ці атрибути можна замовити онлайн: https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/amunczya-dlya-sobak

Догляд за шерстю та шкірою

Якщо ваш вихованець належить до довгошерстої породи, його потрібно регулярно вичісувати. Породи з короткою шерстю варто купати за необхідності. Також важливо стежити за станом шкіри собаки. Якщо ви помітили почервоніння, лущення або свербіж, необхідно проконсультуватися з ветеринаром.

Препарати

Іноді вихованцям може знадобитися прийом ветеринарних препаратів. Це пов'язано з різними захворюваннями: алергією, дерматитом, інфекціями. Перш ніж купувати ветеринарні препарати, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Вакцинація і дегельмінтизація

Вакцинація — це один із найважливіших способів профілактики захворювань у собак. Вона допомагає захистити вихованця від небезпечних вірусів і бактерій. Першу вакцинацію цуценяти проводять у віці 6–8 тижнів. Потім повторюють кожні 2–3 тижні до досягнення віку 16–18 тижнів. Дорослих собак вакцинують один раз на рік.

Дегельмінтизація — це процедура, яка допомагає позбутися паразитів — наприклад, глистів. Цуценят дегельмінтизують у віці 2–3 тижнів. Потім повторюють кожні 2–3, поки їм не виповниться 16–18 тижнів. Дорослих собак дегельмінтизують один раз на квартал.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити своєму вихованцеві здорове і щасливе існування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #вітаміни для собак #амуніція для собак #ветпрепарати для собак
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...