Новини компаній
11:00, 29 грудня 2023 р.

Що кішки роблять цілий день

Новини компаній

Багато власників домашніх тварин встановлюють камери стеження, щоб спостерігати за вихованцями за своєї відсутності. Якщо у вас немає камер у кожній кімнаті, але вам цікаво, чим же зайнятий ваш чотирилапий друг цілий день, ця стаття допоможе більше дізнатися про звички й хобі домашніх тварин.

Що кішки роблять цілий день, фото-1

Основні заняття

Більшу частину часу коти, звісно, сплять. Але це не єдина розвага. Знаючи про звички та заняття домашнього улюбленця, ви зможете правильно організувати його побут і легко інтегрувати у свою сім'ю. Також у цьому допоможуть аксесуари для догляду за шерстю, кігтями та шкірою, представлені тут: https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/aksesuari-dlya-kotv

Сон

Незалежно від того, живе кішка вдома чи на вулиці, більшу частину дня вона проводить уві сні. За оцінками одного дослідження, кішки проводять 97% свого часу уві сні або відпочинку. Загалом вихованці можуть спати 12–16 годин на день (або більше), хоча у більшості з них цикл «котячого сну» дуже легкий.

Вважається, що кішки ведуть нічний спосіб життя, але технічно вони активні на світанку або в сутінках. Домашні часто пристосовують графік сну до своїх господарів.

Приймання їжі

Коли кішка не спить, найімовірніше, вона зосереджена на їжі. Якщо ви обмежуєте доступ до корму, вихованець проявлятиме свою хижу природу: наприклад, шукатиме залишені на підлозі крихти. Якщо улюблена улюблені миски для котів весь час буде повна корму, то, найімовірніше, тварина витратить частину свого дня на перекуси.

Також вихованець може спробувати проникнути до шаф або контейнерів для зберігання їжі в пошуках смаколиків.

Вивчення території

Через свою природну цікавість кішки проводять частину дня, вивчаючи навколишній простір. Вихованці, які живуть на вулиці, можуть бродити величезною територією — в радіусі до 3 км від будинку. У квартирі кішка вивчить усі віддалені куточки. Навіть в ідеально чистому будинку вихованець обов'язково знайде пил і павутину, і тільки шампунь для котів зможе вичистити вашого домашнього розвідника.

Спостереження

Домашні вихованці люблять спостерігати за зовнішнім світом, сидячи на підвіконні або балконі. Якщо ви розмістите котяче дерево біля вікна, ваш улюбленець проведе частину дня в режимі спостереження. Полиці та етажерки дають улюбленцю ще одну можливість лазити і забиратися вище.

Очікування господаря

Боязнь розлуки часто вважають проблемою собак, але кішки теж дуже сумують за своїми господарями. Незважаючи на свою репутацію незалежних істот, багато улюбленців сильно прив'язані до своїх власників. Тому гарною ідеєю буде оточити вашого друга достатньою кількістю розваг, щоб він не нудьгував, коли ви цілий день на роботі. Друга домашня тварина також допоможе.

Кішки проводять більшу частину дня уві сні, але час неспання може бути занадто проблематичним, якщо їм нудно. Щоб ваш улюбленець був у безпеці і не нудьгував, постарайтеся створити для нього затишний і цікавий простір, який стимулюватиме його до ігор та вільного проведення часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #аксесуари для котів #миска для кота #шампунь для котів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...