• Головна
  • В Україні з січня буде підвищено пенсії: кому і наскільки
14:30, 28 грудня 2023 р.

В Україні з січня буде підвищено пенсії: кому і наскільки

В Україні з січня буде підвищено пенсії: кому і наскільки

З 1 січня 2024-го року в Україні заплановано підвищення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Саме це є підставою для перерахунку пенсій певним категоріям українців.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу Пенсійного фонду.

Зазначається, що вже від наступного року мінімальна заробітна плата зросте від 6 700 грн до 7 100 грн.

"У зв’язку з цим переглянуть пенсії непрацюючим особам, які досягли 65 років та мають повний страховий стаж (30 років - жінки і 35 років - чоловіки): мінімальний розмір пенсій таких пенсіонерів від 1 січня 2024 року не може бути меншим за 40% мінімальної зарплати - 2 840 грн", - йдеться у повідомлення ПФУ. 

Також від 1 січня зростають розміри прожиткового мінімуму. Зокрема, для осіб, які втратили працездатність, він збільшується до 2 361 грн. Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць - до 2 920 грн.

Крім того, від нового року з 258,90 до 292,00 грн зросте розмір надбавки до пенсії почесним донорам України, який обчислюється як 10% розміру прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць. 

"Водночас перерахунок пенсій, надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії, який здійснюється з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня 2024 року, проводиться від 1 березня разом зі щорічною індексацією пенсій", - наголошують у пенсійному фонді. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...