• Головна
  • На борту знищеного в Криму "Новочеркаська" були "шахеди"
13:30, 26 грудня 2023 р.

На борту знищеного в Криму "Новочеркаська" були "шахеди"

На борту знищеного в Криму "Новочеркаська" були "шахеди"

26 грудня близько 01:50 в порту Феодосії Повітряні Сили ЗСУ феєрично знищили великий десантний корабель (ВДК) Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ". На його борту були БПЛА Shahed, якими окупанти планували обстріляти Українські будинки та інфраструктурні об'єкти.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Центр стратегічних комунікацій.

Напередодні повномасштабного вторгнення росія додатково перекинула у Чорне море шість ВДК з Північного і Балтійського флотів, збільшивши угруповання кораблів цього класу до 13 одиниць. Ворог планував використати ВДК у десантних операціях із захоплення узбережжя Одеської та Миколаївської областей, однак отримав жорстку відсіч з боку сил берегової оборони України. Сьогодні ворожі ВДК використовуються для логістичних цілей: перекидання особового складу, військової техніки і боєприпасів між портами рф і тимчасово окупованими територіями України.

Сили оборони України завдали великих втрат російським ВДК. Знищено або пошкоджено «Саратов», «Цезар Куніков» (Чорноморський флот), «Оленегорський горняк» (Північний флот), «Мінськ» (Балтійський флот). ВДК «Новочеркаськ» вперше атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, а остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року. На борту корабля були БПЛА Shahed, які рф використовує для атак на українські міста.

"Долю великого десантного корабля «Новочеркаськ» розділять усі ворожі судна. Пояснює Центр стратегічних комунікацій", - йдеться в повідомленні.

Речник Повітряних сил ЗСУ зазначив, що пілоти тактичної авіації Збройних сил України вдарили по кораблю. І так гучно міг вибухнути тільки великий боєкомплект

"Спланована операція і Збройними силами, і іншими силовими структурами. Робота виконана колосальна. Великий десантний корабель поповнив той флот, який очолив зараз крейсер "Москва", - заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Зараз "Новочеркаськ" виглядає так. А пропагандисти сліпо пишуть, що полагодять, відповідаючи брехливому своєму жанру.

На борту знищеного в Криму "Новочеркаська" були "шахеди", фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...