• Головна
  • Знищення 22 "шахедів", двох ракет та винищувачів: результати роботи української ППО на Святвечір
09:30, 25 грудня 2023 р.

Знищення 22 "шахедів", двох ракет та винищувачів: результати роботи української ППО на Святвечір

Знищення 22 "шахедів", двох ракет та винищувачів: результати роботи української ППО на Святвечір

В Святвечір, у ніч на 25 грудня, противник атакував 31 ударним БпЛА типу «Shahed» із районів Чауда, Балаклава – Крим та двома авіаційними ракетами. Також ворог застосував дві ракети.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Сили оборони знищили 22 безпілотники

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 28 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах шістьох областей.

Понад шість з половиною годин вирувала дронова атака. В напруженій бойовій роботі силами протиповітряної оборони знищено 28 ударних БпЛА типу «Shahed-136»: 17 на Одещині; 3 на Херсонщині; 1 на Миколаївщині; 1 на Кіровоградщині, 1 на Хмельниччині. Також п'ять ворожих БпЛА над Дніпропетровською областю знищили наші захисники з ПвК "Схід" вчора пізно ввечері.

Ворожі дрони, випущені з тимчасово окупованого Криму заходили на удар з різних напрямків, намагаючись виснажити нашу протиповітряну оборону та уразити якомога більше об’єктів. В пріоритеті ворога залишається припортова інфраструктура та інші важливі для існування регіону об’єкти.

Уламками збитого БпЛА спричинено пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси, а в Роздільнянському районі також уламками під час збиття пошкоджено недіючу адмінбудівлю та складське приміщення законсервованого об’єкту, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

В Бериславському районі Херсонщини не вдалось уникнути влучання. В складських приміщеннях спалахнула пожежа, яку вогнеборці вже ліквідували.

Під час повітряного нападу ворог запустив ракети

Війська рф атакували Україну двома ракетами з акваторії Чорного моря. Тактична авіація випустила Х-59 в напрямку Кропивницького і Х-31П в напрямку Чорноморська на Одещині.

Підрозділи протиповітряної оборони відпрацювали відмінно. Обидві ракети знищено.

Українська ППО за минулу добу знищила два російські винищувачі

Зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено два ворожі літаки: один Су-34 – на Донеччині (про який повідомляли увечері) та один Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

"Підтверджено ураження нашим зенітним ракетним комплексом винищувача-бомбардувальника Су-34 на Маріупольському напрямку! На аеродром не повернувся", — написав командувач ЗС ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Олещук також додав, що 24 грудня на Одеському напрямку була бойова робота по російському Су-30 у Чорному морі.

Зазначимо, що літаки Су-34 є носіями керованих авіабомб та ракет Х-59, якими росіяни атакують Херсонщину та інші регіони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...