• Головна
  • "Зливав" окупантам геолокації ЗСУ: у Дніпрі затримали працівника мобільної компанії
16:00, 22 грудня 2023 р.

"Зливав" окупантам геолокації ЗСУ: у Дніпрі затримали працівника мобільної компанії

"Зливав" окупантам геолокації ЗСУ: у Дніпрі затримали працівника мобільної компанії

До 15 років позбавлення волі засудили працівника мобільної компанії, котрий передавав інформацію про розташування ЗСУ. Зловмисника затримали у Дніпрі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу УСБУ у Дніпропетровській області.

За даними слідства, технічний спеціаліст одного з провідних операторів мобільного зв’язку в Україні «зливав» окупантам геолокації ЗСУ.

Також він намагався відслідкувати можливі залізничні маршрути переправлення української бойової техніки на східний фронт. Водночас ворожий агент збирав інформацію про наслідки повітряних атак рф по міській інфраструктурі для повторного коригування ворожих ударів. Отримані відомості передавав окупантам через спеціалізований чат-бот воєнної розвідки країни-агресора у вигляді медіафайлів з відмітками українських об’єктів на електронній карті.

«Під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон, який він застосовував для розвідувально-підривної діяльності проти України. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). У ході контрдиверсійних заходів співробітники СБУ встановили місцеперебування зловмисника і затримали його у власному помешканні, коли він готувався до нового «сеансу» зв’язку з російським гру. За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми», – зазначив керівник пресцентру УСБУ у Дніпропетровській області Валерій Єфанов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...