• Головна
  • На Дніпропетровщині ввели режим повного затемнення: де та навіщо
10:00, 19 грудня 2023 р.

На Дніпропетровщині ввели режим повного затемнення: де та навіщо

На Дніпропетровщині ввели режим повного затемнення: де та навіщо

На Нікопольщині в Дніпропетровській області ввели режим повного затемнення Мешканці повинні суворо дотримуватися правил світломаскування під час комендантської години.

Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Відповідно до розпорядження, всі види зовнішнього освітлення повинні бути вимкнені. У місцях проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також на шляху та біля входів до укриттів використовуватимуться переносні ліхтарі.

Вмикати світло в оселях можна. Але при цьому треба використовуючи щільні штори, жалюзі, віконні ставні, ролети тощо.

Кожен може згадати, як військові на початку повномасштабної війни закликали українців вимкнути світло і постійно пояснювали, наскільки це важливо.

"Коли оголошується повітряна тривога, не завжди відомо, чи то ракетна небезпека чи то летить авіація. Тому абсолютно рекомендовано — вимикати світло, не лишати навіть в під’їздах", — наголошували в Повітряному командуванні "Схід".

Також буває, коли наші військові мають шанс "засліпити" противника засобами радіоелектронної боротьби. Але люди вмикають світло, і знову йому відкривають очі.

Як пояснювали Генштабі ЗСУ, світломаскувальний режим в Україні необхідний щонайменше там, де залишається загроза з повітря. Проте рішення встановити його чи скасувати приймають військово-цивільні адміністрації, зважаючи на ситуацію в регіоні та поради військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...