• Головна
  • "Це війна": Залужний прокоментував "прослушку" у своєму кабінеті
14:00, 18 грудня 2023 р.

"Це війна": Залужний прокоментував "прослушку" у своєму кабінеті

"Це війна": Залужний прокоментував "прослушку" у своєму кабінеті

Під час планової перевірки приміщень, в одному з робочих місць Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного було виявлено елементи обладнання для зняття інформації. З метою встановлення обставин вказаної події, її наслідків та осіб до неї причетних, повідомлено Службу безпеки України.

Про це повідомляє сайт 056.

Як уточнили в Генштабі ЗСУ, пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи Головнокомандувача Збройних Сил України та працівників Апарату забезпечення його діяльності.

Виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразку, що не дозволяє ідентифікувати встановлювача. Саму ж прослушку виявили вчора при підготовці приміщення до роботи.

Залужний розповів, розповів, що прослушку знайшли не лише в нього. Один з пристроїв виявили в кабінеті, куди він мав переїхати сьогодні, 18 грудня. Головнокомандувач зайшов туди вже після перевірки.

"В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли", - розповів він.

На запитання, чи може це означати, що в самому Генштабі хтось міг скоїти подібне він сказав, що з "вухами" вже давно не працює. Водночас вважає, що все може бути. Слідство доведе, що це було.

Залужний додав, що мав прийти до цього кабінету сьогодні о 07:00 ранку.

"Це приміщення і раніше використовувалося. Але перерва була досить суттєвою. Тому це просто вже під мою зустріч, мабуть, готувалися", - сказав він.

За допомогою шпіонажу ворог хоче дізнатися про плани ЗСУ, які тримаються в таємниці.

"Це війна. Я не можу говорити, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якої – людські життя", - сказав Залужний про нібито новий контрнаступ.

Колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала ситуацію з "прослушкою" у кабінеті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Вона вважає, що є факти "зливу" інформації зі штабів, військова таємниця не раз ставала публічною.

"Не знаю, що і хто у Главкома хотів почути, бо в принципі всі свідомі того, що є ймовірність прослуховування і витоку інформації. Тому це завжди враховується під час спілкування голосом. Але те, що в нас є зливи секретної інформації, скажімо, зі штабів - так. Військова таємниця вже не раз ставала публічною", – написала Маляр.

Вона також привідкрила специфіку роботи на відповідальних державних посадах і зауважила, що там немає презумпції довіри.

"Тому працівники спеціальних служб зобов‘язані пильнувати за тим, щоб посадовець не завдавав шкоди державній безпеці. Наприклад, на носіях державної таємниці є серйозні обмеження навіть щодо спілкування. Так, є категорія осіб з якими не можна без офіційного дозволу та інструктажу комунікувати. І робота на високих посадах – це апріорі робота під постійним наглядом, бо це питання державної безпеки", - резюмувала ексзаступниця міністра оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...