• Головна
  • В Україні прогнозують похолодання та ожеледицю: якою буде погода в Дніпрі 16 грудня
20:00, 15 грудня 2023 р.

В Україні прогнозують похолодання та ожеледицю: якою буде погода в Дніпрі 16 грудня

В Україні прогнозують похолодання та ожеледицю: якою буде погода в Дніпрі 16 грудня

У п'ятницю, 16 грудня, у північній частині України очікується невеликий мокрий сніг. На дорогах, крім півдня, можлива ожеледиця. Також прогнозується незначне похолодання.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укргідрометцентр".

На переважній частині країни хмарно з проясненнями. Без істотних опадів, лише у північній частині вдень невеликий мокрий сніг. На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер переважно західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, на Чернігівщині та Сумщині місцями 9-12° морозу, вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, в Криму до 5° тепла; в Карпатах вночі 8-13° морозу, вдень 1-6° морозу.

В Україні прогнозують похолодання та ожеледицю: якою буде погода в Дніпрі 16 грудня, фото-1

Погода в Дніпрі

У Дніпрі більшу частину морозного дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

Вірогідність опадів 5% 0.1 мм. Вітер північно-західний, швидкість 4.7 м/с.

Вологість 63 - 86%. Тиск 757 - 760 мм рт.ст.

Чи протримається мороз до Різдва та Нового Року

Синоптикиня Наталія Птуха розповіла про тенденції погоди найближчим часом та попередила про погоду на Різдво та Новий рік 2024.

"У нас зимові процеси, як ми бачимо, стали такі, супроводжуються коливаннями температур. Тому і снігового покриву такого сталого немає, і звичайно, для багатьох регіонів, особливо наших південно-східних і добре, що тепліші повітряні маси там переважають. Сніговий покрив якщо і утворюється, то він короткочасний", - пояснила синоптик.

За її прогнозов, найближчим часом після проходження циклону температура якраз почне дещо знижуватися. Якщо ще вчора було певне підвищення, то надалі буде трошки нижча температура повітря, але буквально на кілька днів.

Потім знову переважатимуть процеси з заходу, південного заходу. Відповідно, сніговий покрив, який ще десь залишатиметься, почне поступово танути.

"Ближче до свят очікуємо, що він буде в основному по північно-східних кордонах України, трошки по північних, але на більшості території все ж буде мало снігу. Звичайно, він залишається в Карпатах і подекуди по західних областях, а південь і центр — переважно сніговий покрив або розтане, який ще зараз там подекуди є, його вже мало, або не утвориться. І якщо будуть опади, то це будуть переважно опади рідкої фази, тобто дощі", - поділилась Птуха.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #погода Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...