• Головна
  • У Дніпрі чоловік здав окупантам позиції С-300 та військову частину: як його покарали
15:30, 14 грудня 2023 р.

У Дніпрі чоловік здав окупантам позиції С-300 та військову частину: як його покарали

У Дніпрі чоловік здав окупантам позиції С-300 та військову частину: як його покарали

У Дніпрі чоловік передавав росії наслідки ракетних ударів та зняв на відео пересування колони С-300. Його засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на вирок Дніпровського апеляційного суду.

Підозрюваний у перші дні повномасштабного вторгнення сам написав росіянам про те, що готовий здавати позиції ЗСУ. У квітні 2022 року він відправив окупантам місцезнаходження військової частини Нацгвардії у Дніпрі. Також чоловік знімав наслідки ракетного удару по залізничному вокзалі у Павлограді та передав окупантам відео колони систем ППО С-300 у Дніпрі.

"Десь наприкінці березня 2022 року, він виїжджав на огляд місця розміщення обладнання для потреб Національної гвардії України, а проводив зйомку на місцевості, оскільки це було необхідно для його роботи", - йдеться у матеріалах справи.

Вокзал у Павлограді він зняв на відео, щоб "переконатись, що ремонтні роботи проводяться правильно", а колону С-300 він зняв, бо "хвилювався за те, що техніка стояла біля житлових будинків".

Також чоловік заявив, що "СБУ сфальсифікувала проти нього справу" та те, що він хоче, щоб росія забрала його на свою територію під час обміну.

Суд першої інстанції засудив підозрюваного до 10 років позбавлення волі, але прокурор та адвокат підозрюваного подали апеляції. Прокуратура вимагала засудити чоловіка до 15 років позбавлення волі, а адвокат просив відпустити зрадника відпустити на волю.

На суді підозрюваний свою провину не визнав. Він заявив, що працює в одній із компаній мобільного зв'язку, у всіх місцях опинявся випадково.

Суд проаналізував докази у справі та визнав жителя Дніпра винним у державній зраді та незаконному зберіганні зброї. Дніпровський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції та присудив чоловіку 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...