• Головна
  • Збій у роботі "Київстар": у Дніпрі почав з'являтися зв'язок
18:15, 13 грудня 2023 р.

Збій у роботі "Київстар": у Дніпрі почав з'являтися зв'язок

Збій у роботі "Київстар": у Дніпрі почав з'являтися зв'язок

Від ранку 12 грудня через кібератаку абоненти "Київстар" мали проблеми зі зв'язком. Нас лякили, що відновлення займе тиждень, що всі дані знищено, але через півтори доби мережа стільникового оператора почала оживати.

Про це повідомляє сайт 056.

У Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Харкові, Києві, Кривому Розі, Миколаєві та інших містах почав з’являтися зв’язок. Читачі пишуть, що в Одесі та області «Київстар» поки не працює. Тим, у кого є проблеми з мережею, радять перезавантажити смартфон або увімкнути / вимкнути авіарежим, також треба відключити послугу VoLTE в налаштуваннях телефону.

"Постраждалий від атаки хакерів «Київстар» частково відновив фіксований інтернет", — заявила директорка із корпоративних комунікацій компанії Анна Захараш в ефірі каналу 24.

Вона додала, що у компанії, як і планували, працюватимуть над тим, щоб протягом дня відновлювати мережу.

Зазначається, що відновлення триває з певним відтермінуванням. "Київстар" частково полагодив фіксований інтернет. Конкретні строки повного відновлення зв’язку поки що все ще залишаються невідомими.

У Дніпрі на цей момент більшість абонентів можуть здійснювати лише дзвінки. До мобільного чи домашнього інтернету поки що підключається. Наразі триває робота над відновленням передачі даних та SMS, вони також мають бути доступні протягом доби.

У "Київстар" прокоментували повернення та звернулись до абонентів

"Наші фахівці та партнери зробили все можливе, аби відновити роботу мережі від наслідків кібератаки. Зараз, о 18:00, наша команда розпочала включення голосового зв`язку по всій Україні. І ми неймовірно радіємо, що зв’язок починає з’являтись і ви можете зателефонувати рідним.

Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі.

Після повного відновлення мережі, ми обіцяємо підготувати компенсації усім абонентам та корпоративним клієнтам, які не могли скористатись сервісами компанії. Ми неймовірно вдячні вам за підтримку та розуміння! Продовжуємо невтомно працювати, щоб Україна була на зв'язку", - зазначили в компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...