• Головна
  • Мешканців Дніпра та області налякало сповіщення про повітряну тривогу: що не так
17:30, 13 грудня 2023 р.

Мешканців Дніпра та області налякало сповіщення про повітряну тривогу: що не так

Мешканців Дніпра та області налякало сповіщення про повітряну тривогу: що не так

Сьогодні мешканці Дніпра та області отримали на свої телефони незвичні сповіщення про повітряну тривогу. Вони були настільки неочікувані та гучні, що деяких злякали.

Про це повідомляє сайт 056.

Під час оголошення чергової повітряної тривоги жителі області почули гучний ріжучий та пискливий звук зі своїх смартфонів.

"Я була вдома сама. І раптом почула незнайомий гучний звук. Я не зрозуміла звідки він лунає, і трохи злякалася. Потім кинулася до телефону, побачила "Екстрене оповіщення". Подумала, що щось серйозне трапилося. А коли дочитала "Обласна військова адміністрація. Увага! Повітряна тривога", то миттєво згорнула його вліво", - розповіла жителька Дніпра Поліна.

Мешканців Дніпра та області налякало сповіщення про повітряну тривогу: що не так, фото-1

Аналогічне повідомлення надходило і при відбою тривоги. У кого звук на телефоні був вимкнений, то сигнал супроводжувався вібрацією.

Сповіщення приходять не одночасно з оголошенням тривоги. Їх розсилають протягом кількох хвилин на мобільні.

Як заявили в ОВА, екстрені повідомлення від ДСНС необхідні, бо через хакерську атаку на «Київстар» не у всіх громадах області є можливість увімкнути сирену. Обласна влада не може нехтувати безпекою людей. Тож прийняла рішення про дублюючі оповіщення.

"Обласна система оповіщення підключена до дротового зв’язку. Вона працює у штатному режимі. Ми отримуємо повідомлення про повітряну тривогу. Передаємо цю інформацію територіям. А от система деяких громад залежить від роботи «Київстару». В 11 – частково і у трьох  – повністю", – зазначила директорка департаменту цивільного захисту Тетяна Куряченко. 

Для того, щоб відновити роботу цих систем оповіщення, їх переключають на інших операторів або дротовий інтернет. Запускатимуть сирену й вручну. Долучилися рятувальники та Нацполіція. Вони будуть повідомляти про небезпеку через гучномовці, встановлені на авто.

"ДСНС надсилає дублюючі сигнали тривоги на телефони мешканців області. Є й офіційний застосунок Мінцифри «Повітряна тривога». Створені канали в мессенджерах", – додала Куряченко 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...