• Головна
  • У "Київстар" прокоментували інформацію про злам персональних даних абонентів
15:00, 13 грудня 2023 р.

У "Київстар" прокоментували інформацію про злам персональних даних абонентів

У "Київстар" прокоментували інформацію про злам персональних даних абонентів

Вчора одне з російських псевдохакерських угруповань проникло в мережу оператора "Київстар" та натворило там шкоди. Через це мільйони абонентів по всій Україні другу добу без звичного зв'язку. В Telegram-каналах навіть поширилась новина, що кіберзлочинцям навіть дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси. Але вона не відповідає дійсності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу "Київстар".

В компанії заявили, що абонентська інформація та персональні дані — у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються — не постраждали від хакерської атаки. А мета фейку про витік даних - частина ворожої стратегії посіяти паніку.

"Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів. Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці!

Крім того, чутки про знищення наших «комп'ютерів і серверів» — це фейк. Просимо слідкувати тільки за офіційною інформацією на наших платформах. Сподіваємось, що незабаром почуємо добрі новини!", - заявили в "Київстар".

Зазначимо, що хакери з групи "Солнцепьок" взяли на себе відповідальність за атаку на мережі оператора. Її могли готувати роками і витратити мільйони доларів, - експерт з кібербезпеки

"Цей тип атаки відноситься до APT-атаки – advanced persistent threat. Тобто це найвищий, найскладніший, найнебезпечніший для жертви тип атак. Вартість підготовки подібного типу атак може сягати мільйонів доларів. Можуть бути задіяні десятки і сотні фахівців найвищого рівня", - розповів експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...