• Головна
  • Про роботу аграріїв, контроль закупівель, Міжнародний молодіжний форум: актуальні новини від Дніпропетровської ОВА
Політичні новини
09:00, 13 грудня 2023 р.

Про роботу аграріїв, контроль закупівель, Міжнародний молодіжний форум: актуальні новини від Дніпропетровської ОВА

Політичні новини

Сільгоспвиробники завершили посівну кампанію. Робоча група «Прозорість та підзвітність» розглянула тендери, які викликають питання. На Дніпропетровщині пройшли Міжнародний молодіжний форум і стаді-тур для підприємців. Про головні новини минулого тижня розповів перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.

«На сесії обласної ради депутати розглянули проєкт обласного бюджету-2024. Над кошторисом ОВА працювала кілька місяців. Загалом він складе 8,6 мільярдів гривень. Збалансований за доходами та видатками. Враховує і збереження соцвиплат. І виклики воєнного часу – підтримку опору російській агресії», – наголосив Володимир Орлов.

Він додав, що минулого тижня провели й чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». На порядку денному були кілька недоцільних закупівель.

«Розглянули тендери на ремонт і обслуговування систем опалення. Його виграла компанія, створена два місяці тому. Без фахівців і техніки. А ще – майже 40 закупівель на ремонт доріг, який збиралися виконувати в холоди», – зазначив перший заступник очільника області.

Володимир Орлов розповів, що аграрії регіону завершили посівну кампанію. Озимими зерновими зайняли майже 545 тис га. Озимим ріпаком – більш ніж 127 тис га.

На славу фермери цьогоріч й пожнивували. Намолотили понад 3,6 млн тонн зерна – пшениці, ячменю, гороху. Крім того, зібрали більш ніж 602 тис тонн картоплі та понад 805 тис тонн овочів.

«Для сільгоспвиробників продовжують діяти державні програми підтримки. Одна з них – «Доступні кредити 5-7-9». Нею скористалися 593 агропідприємства області. Вони отримали близько 3 млрд грн», – сказав Володимир Орлов.

Понад 600 учасників минулого тижня зібрав Міжнародний молодіжний форум «Державотворець: Дії заради майбутнього». Своїм досвідом з хлопцями та дівчатами ділилися ТОП-менеджери, підприємці та міжнародні партнери. Розповідали, які можливості для них відкриті вже зараз.

Відбувся також стаді-тур в межах проєкту з економічного відновлення. Він об’єднав учасників з понад десяти областей України.

«Ворог продовжував тероризувати Нікопольщину – бив артилерією та дронами. Ракетами атакував Павлоградський район. Загинула одна людина. І, загалом, дев’ять – постраждали», – розповів про безпекову ситуацію Володимир Орлов.

Оборонці неба знищили над областю понад 10 ворожих цілей – ракет та безпілотників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...