• Головна
  • Питна вода для мешканців Дніпропетровщини. Благодійники і волонтери облаштували в Марганці автономні пункти очистки води
Партнерський матеріал
11:00, 11 грудня 2023 р.

Питна вода для мешканців Дніпропетровщини. Благодійники і волонтери облаштували в Марганці автономні пункти очистки води

Партнерський матеріал

Після підриву Каховської ГЕС десятки населених пунктів опинились у скрутному становищі. Декілька місяців воду для пиття і приготування їжі люди у Марганці купляли з вантажівок, які розвозили її по місту. Щонайменше 30 тисяч жителів Дніпропетровщини мають отримати доступ до води   – таку мету на початку літа поставити собі благодійники і волонтери організації «Вулик», «United Help Ukraine» і компанії ЕРАМ. Щоб реалізувати її, знадобилось п’ять місяців.

«Для нашої команди це був найскладніший проєкт з реалізованих», - розповідає команда волонтерів. – «Перші кроки ми почали робити ще в червні – одразу після гуманітарної місії на Херсонщину. Далі з нуля отримували необхідні дозволи на роботи, шукали і бурили свердловини, будували необхідні приміщення і проводили мережі. Але всі зусилля були того варті!».

Завдяки підтримці компанії ЕРАМ, роботі волонтерів фонда «Вулик» і організації United Help Ukraine тисячі сімей щодня отримують питну воду з нових автономних систем. Кожна може видавати по 1000 літрів на годину.

«З перших днів повномасштабного вторгення росії ЕРАМ підтримує Україну», - розповідає Євген Гріцков, керівник офісу ЕРАМ на сході України. – «Ми вже направили понад 450 мільйонів гривень на допомогу цивільним та захисникам і не плануємо зупинятись. Завдяки цій підтримці люди отримують продукти харчування, ліки, техніку, автівки тощо. Ми також працюємо з різними громадами по всій Україні. Зокрема на Дніпропетровщині ЕРАМ надала будівельні матеріали для відновлення пошкодженого обстрілами житла. Зараз ми раді бути дотичними до важливого проєкту в Марганці і вдячні партнерам за його успішну реалізацію».

Три стаціонарні системи очищення і видачі води з’явились у Марганці наприкінці осені. Вони розташовані на вулицях Поетичній, Торгівельній та у Південному кварталі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...