• Головна
  • Масована атака по Україні: як спрацювала ППО та що відомо про наслідки
10:30, 8 грудня 2023 р.

Масована атака по Україні: як спрацювала ППО та що відомо про наслідки

Масована атака по Україні: як спрацювала ППО та що відомо про наслідки

Сьогодні вночі та вранці війська рф здійснили масовану атаку по Україні. Вони запустили сім ударних дронів, шість зенітних ракет, а також 19 крилатих ракет.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили.

Робота ППО під час нічної атаки окупантів

У ніч на 8 грудня окупанти атакували безпілотниками типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарськ – рф та зенітними керованими ракетами С-300 з території Бєлгородської народної республіки. Усього зафіксовано пуски семи ударних БпЛА «Shahed-136/131» та шести зенітних керованих ракет С-300.

Напрямок удару "шахедів" – Дніпропетровщина, зенітних керованих ракет – Харківщина. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 5 ударних БпЛА противника.

Вранці знищено 14 із 19 крилатих ракет Х-101/Х-555

Сьогодні, близько 06:00 ворог завдав удару із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС крилатими ракетами Х-101/Х-555. Усього було задіяно 7 літаків із району Саратовської області, які, попередньо, випустили 19 крилатих ракет повітряного базування. Частина з них була спрямована на об’єкти інфраструктури на Дніпропетровщині. Інша група, долетівши до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва.

Станом на 09.00 знищено 14 із 19 крилатих ракет Х-101/Х-555 на Дніпропетровщині та Київщині. Про наслідки ракетного удару та постраждалих повідомлять місцеві військові адміністрації.

Наслідки масованої атаки по регіонах

Харків: о 03:00 ночі окупанти завдали ракетних ударів по Харкову. 2 людини постраждали, пошкоджені щонайменше 7 багатоквартирних будинків та понад 20 автомобілів.

Рятувальники ліквідували наслідки нічного масованого ракетного удару армії рф по місту.

Внаслідок ранкового ракетного удару по території України є загиблий та постраждалі:

  • Дніпропетровська область: ворог завдав ракетного удару по Павлограду, 1 людина загинула. Ще 4 людини, за попередніми даними, постраждали. Внаслідок атаки є багато пошкоджень.
  • Київська область: унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах області.

"Після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, біля 10 бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста енгельс, саратовської області.

Повітряна тривога в столиці тривала майже дві години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці. (Офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей опублікують Повітряні Сили після узагальнення даних.)

Інформація щодо жертв та руйнувань відсутня! Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Ми витримали численні ракетні удари минулої зими і вірю, що разом здолаємо будь-які інші виклики!", - написав начальник КМВА Сергій Попко, 

Наслідки російських обстрілів за минулу добу: загальна картина

За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони України інформацією для Military Media Center, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 12 областей України.

Загалом з різних видів озброєння - міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА та тактична авіація - були атаковані 123 населені пункти та 102 об'єкти інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється. 

Масована атака по Україні: як спрацювала ППО та що відомо про наслідки, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...