• Головна
  • В ночі Україну атакували майже 50 "шахедів": в яких областях спрацювала ППО
09:05, 6 грудня 2023 р.

В ночі Україну атакували майже 50 "шахедів": в яких областях спрацювала ППО

В ночі Україну атакували майже 50 "шахедів": в яких областях спрацювала ППО

У ніч на 6 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» з двох напрямків – мис Чауда (Крим) та Курська область -рф. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 41 ударний БпЛА противника. Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук дякує усім воїнам за захист повітряного простору і вкотре відзначає бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп Сил оборони України! Більшість знищених «шахедів» на їх рахунку!", - зазначається в повідомленні.

Де працювала протиповітряна оборона

Повітряна тривога на Хмельниччині тривала понад дві години: від 23:09 5 грудня до 01:42 6 грудня. Існувала загроза ударів БпЛА. В області сталися вибухи. Місцева влада повідомляла про роботу ППО.

"Під час повітряної тривоги в Хмельницькому районі працювали сили ППО. Станом на цей час повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури немає", - написав заступник очільника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Вночі в Черкаській області був збитий ворожий безпілотник "шахед".

"Чергова ніч із затяжною повітряною тривогою. Утім під надійним захистом наших оборонців. На Золотоніщині вони знищили "шахед" противника. Люди не постраждали. Є лише незначні пошкодження кількох будівель", - написав голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Вночі в зоні відповідальності Повітряне командування "Схід" у взаємодії з підрозділами Сухопутних військ знищено 10 ударних БпЛА противника. З них: 5 - Харківська область, 4 - Дніпропетровська і 1- Запорізька.

Нагадаємо, ми писали, що в трьох районах Дніпропетровщини збили "шахеди": ситуація в регіоні станом на ранок

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...