• Головна
  • Міфи про годування домашніх улюбленців
Новини компаній
13:00, 6 грудня 2023 р.

Міфи про годування домашніх улюбленців

Новини компаній

Оптимальний спосіб годування домашніх улюбленців довгий час залишається спірним питанням не тільки для заводчиків і господарів, а і для ветеринарів. Раціон має враховувати й побажання тварини, і рекомендації ветеринара, і фінансові можливості власників. Усе це спричиняє труднощі в його складанні. Але є стійкі міфи, які варто розвіяти перед підбором харчування для кошлатих.

Міфи про годування домашніх улюбленців, фото-1

Годування котів: правда і вигадка

Щоби ваш улюбленець почувався комфортно, був активним і веселим, важливо врахувати не тільки його звички та поради ветеринара, а й ті хибні думки, які призводять до помилок багатьох господарів.

Якісний корм дорого коштує

Насправді купити корм для котів високої якості доступно кожній родині. Можна заощадити, купуючи їх на вагу. Але навіть, якщо в улюбленого виробника їжа для тварини випускається тільки в упаковках, харчування не буде дорогим. Низькосортна продукція має мізерний склад. Замість м'яса основу займають злакові та різні наповнювачі. Якісний корм складається з тваринних білків, на вуглеводи припадає лише мала частина. Це означає, що хорошої продукції потрібно менше за обсягом, завдяки чому буде знижено витрати.

Кішки повинні пити молоко

Деякі улюбленці дійсно його люблять, але потрібно розуміти, що продукт може спричинити проблеми зі шлунком. Коров'яче молоко містить лактозу. З віком тварина погано її перетравлює. Якщо в будинку — дика порода, то для неї цей напій і зовсім не потрібен. Така кішка перестає пити молоко відразу після відлучення від матері. Якщо не вистачає рідини, краще поставити поруч із кормом ще одну миску із чистою прісною водою.

Не потрібно регулювати кількість їжі

Більшість домашніх котів і кішок здебільшого сплять і лише трохи не сплять. Від нудьги вони починають їсти, і якщо тварина залишиться одна на довгий час, вона поглине всі запаси. У результаті господарі можуть зіткнутися з ожирінням. Для дорослого пухнастика достатньо 2-3 прийомів їжі.

Міфи про годування домашніх улюбленців, фото-2

Про що треба знати власникам собак

Головним спірним питанням є змішане харчування, і дійсно, на нього немає однозначної відповіді. Одна тварина ласуватиме кашею з кістками й поїдатиме залишки їжі зі столу, для іншої потрібно зайти в інтернет-магазин: корм для собак там представлений широко, третя ж із радістю включить у раціон і те, й інше. Тут багато що залежить від того, як цуценя годували в розпліднику. Але є міфи, що викликають подив у багатьох господарів.

Собаці потрібно давати кістки

Головне питання полягає в їхньому вигляді. Великим породам можна й потрібно давати цукрові яловичі кістки. А ось від курки — категорично заборонені. Трубчасті та дрібні кістки здатні пошкодити кишківник і слизову. Часто така їжа маскує якість випорожнень тварини, що також може спричинити проблеми.

Сосиски — чи корисні ласощі

Деякі власники беруть їх із собою на прогулянку і використовують як заохочення за виконання команд. Але не варто забувати, що в продукті містяться спеції, а собаці вони не потрібні. Краще купити спеціальні ласощі з безпечним складом.

«Натуралка» містить усе необхідне

Натуральна їжа м'яка, готується в різному співвідношенні. Найчастіше господарі готують велику каструлю крупи, додаючи в неї кілька овочів і максимум кілограм м'яса. Це не те, що потрібно собаці. У результаті потрібно збагатити раціон вітамінами й мінералами, що понесе за собою додаткові витрати. Легше замовити корм для собак, він збалансований, тому не потребує добавок. Єдине, чим можна порадувати улюбленця — ласощі. Але якщо в господаря є час на грамотний підрахунок і планування, то такий варіант допустимий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...