• Головна
  • Продавали ухилянтам підроблені довідки: у Дніпрі заблокували канал незаконного виїзду за кордон
14:30, 5 грудня 2023 р.

Продавали ухилянтам підроблені довідки: у Дніпрі заблокували канал незаконного виїзду за кордон

Продавали ухилянтам підроблені довідки: у Дніпрі заблокували канал незаконного виїзду за кордон

Служба безпеки заблокувала ще три канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У результаті комплексних заходів в Дніпрі, в Одесі та на Львівщині затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.

За гроші ділки пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів та уникнути мобілізації. Вартість таких «послуг» оцінювали від 5 до 12 тисяч американських доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та «об’єму гаманця» у клієнта.

У Дніпрі викрито трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я. Для їх виготовлення ділки використовували власні зв’язки в одному з місцевих військкоматів обласного центру.

За всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до дев'яти років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

На Львівщині військова контррозвідка СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ.

Використовуючи власні зв’язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як професійних водіїв міжнародних рейсів.

В Одесі «схему» організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я.

Для виготовлення фальшивок ділок використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...