• Головна
  • 3D-друк та нові медичні технології
Новини компаній
14:30, 5 грудня 2023 р.

3D-друк та нові медичні технології

Новини компаній

Перспективним напрямом, що може призвести до революції у виробництві медичних продуктів є адитивні технології в медицині. У перелік подібних технологій входить 3D-друк.

Новітні адитивні технології в медицині охоплюють перелік можливостей, починаючи від виготовлення малих протезів до надскладних хірургічних інструментів. Розглянемо, що таке адитивні технології, як вони використовуються у сфері медицини, які переваги пропонують.

3D-друк та нові медичні технології, фото-1

Можливості адитивних технологій у медицині

Адитивні технології або 3D-друк дозволяють створювати різні предмети шляхом послідовного накладання шарів матеріалу за попередньо створеною моделлю. Даний процес відбувається з використанням спеціалізованих 3D принтерів. В результаті можна отримати предмети різних конфігурацій, форм, які є незамінний варіантом для медичної промисловості.

Одна з важливих сфер застосування 3D друку в медицині – виготовлення варіативних медичних товарів та створення протезів. З використанням 3Д друку можна створювати протези за індивідуальним зразком, що точно відповідають анатомічним особливостям пацієнта. Персоналізоване виготовлення призводить до кращої посадки протеза, підвищуючи рівень комфорту, покращуючи функціональність виробу.

Також за допомогою 3D друку можна виготовляти моделі органів для планування перед проведенням складних операцій, навчання інтернів, молодих хірургів. Ці моделі дозволять лікарям детальніше вивчити анатомію пацієнта перед операцією, що сприяє підвищенню ефективності медичних втручань та їх точності.

3D друк також використовується для створення медичних інструментів: наприклад, кастети для ортопедичних операцій, інструмент для проведення хірургічних втручань. Використовуючи адитивні технології, можна відтворювати інструменти складної геометричної форми, що відрізняються ергономічним дизайном. Це підвищує якість роботи лікарів, одночасно зменшуючи ризик виникнення ускладнень.

Ще один варіант застосування 3D друку в медицині – допомога у сучасних дослідженнях у сфері біоінженерії: вчені рішення сучасні рішення в умовах проблеми дефіциту донорських органів.

Вигоди застосування 3D друку в медицині

Розглянемо переваги використання 3D друку у медицині.

  • Метод дозволяє замовляти протези на замовлення з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта, що покращує якість життя людей з інвалідністю.
  • Перевагою є зниження вартості виготовлення медичних товарів у порівнянні із традиційними методами виробництва. Прикладом є створення зубних протезів, які раніше виготовлялися вручну, що потребує великих витрат часу. 3Д-друк дозволяє зменшити вартість виробництва таких протезів та скоротити час на їх виготовлення.
  • Виготовлення предметів складної конфігурації, форм, які неможливо чи дуже важко одержати за допомогою класичних методів виробництва. Наприклад, при створенні ортопедичних імплантів можна відтворити форми, які точно повторюють геометрію тіла пацієнта, що забезпечить ідеальну посадку і покращить результат операції.
  • 3D друк може застосовуватися для швидкого виробництва медичних товарів, оскільки іноді затримки при отриманні необхідних медичних виробів можуть бути критичними.

Застосування адитивних технологій скорочує кількість відходів, які пов'язані з виробництвом медичних продуктів. 3D друк мінімізує втрату матеріалу, що відповідає принципам екологічності, надаючи унікальні можливості для сучасної медицини. Новітні послуги промислового тривимірного друку пропонує компанія Infomir: зробити замовлення із доставлянням можна у будь-яке місто країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#адитивні технології в медицині #3D-друк #компанія Infomir
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...