• Головна
  • Вночі ворог атакував Україну дронами і ракетами: де працювала ППО
09:30, 5 грудня 2023 р.

Вночі ворог атакував Україну дронами і ракетами: де працювала ППО

Вночі ворог атакував Україну дронами і ракетами: де працювала ППО

У ніч на 5 грудня противник атакував ударними БпЛА «Shahed-136/131» з двох напрямків – Курська область та Приморсько-Ахтарськ -рф. Також він спрямував зенітні керовані ракети С-300 по цивільних об’єктах Донеччини та Херсонщини.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Усього в ударі зафіксовано 17 ударних БпЛА типу «шахед» та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України. До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"Ті дрони, що з Приморсько-Ахтарська, полетіли далі Україною – Миколаївська, Кіровоградська, Херсонська, Одеська, Вінницька області, долетіли і до Львівської області", – сказав речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що по маршруту прямування ворожі БПЛА знищувались.

Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України

"Вночі противник атакував територію України ударними БпЛА “Shahed-136/131” , зокрема і області західного регіону.

Один ворожий безпілотник знищено нашими зенітниками у зоні відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін уточнив інформацію про атаку. За його даними, повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури немає.

"Повітряна тривога в області тривала з 00.53 до 04.01 години. Під час повітряної тривоги в Хмельницькому районі працювали сили ППО. Станом на цей час повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури немає. Дякуємо ЗСУ за оборону неба над Хмельниччиною!", - написав він.

Також під час повітряної тривоги, близько 4 години ранку, ворог трьома безпілотниками атакував обʼєкт інфраструктури на Львівщині. В місцевій ОВА повідомили, що внаслідок удару виникла пожежа, яку оперативно загасили силами працівників. Є незначні руйнування. Обійшлося без жертв та постраждалих. Пошкоджень систем життєзабезпечення області також немає.

Повітряне командування "Схід"

"Вночі в Харківській області спільними зусиллями підрозділів Повітряне командування "Схід", ХНУПС та ППО СВ знищено шість БпЛА "Shahed-136/131", - йдеться в повідомленні.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки влучань.

"Близько 21:17 окупанти завдали ударів безпілотниками «Шахед» по смт Борова Ізюмського району. Внаслідок ударів БПЛА пошкоджено будинок культури, магазин, приватні будинки. Постраждалих немає. О 21:30 у м. Чугуїв в результаті влучання двох БПЛА пошкоджені три будинки, вибиті вікна, пошкоджені дахи. Отримав вибухову травму 41-річний цивільний чоловік, без госпіталізації", - написав він.

Сили оборони півдня України

Під час нічної дронової атаки в зоні відповідальності Сил оборони півдня України підрозділами ППО було знищено чотири БпЛА типу "Shahed-131/136": два на Миколаївщині, по одному на Херсонщині і Вінниччині.

"Доволі тривалою була атака. Не тільки ударними БПЛА типу "шахед", але й зенітними керованими ракетами комплексу С-300. Ворог спрямував їх з окупованих територій Донецької і Херсонської областей по цивільних об'єктах на Донеччині та Херсонщині. Є там певні руйнування цивільної інфраструктури", – розповів Ігнат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...