• Головна
  • Прямий поїзд із Праги до України: коли запустять та розклад
13:30, 4 грудня 2023 р.

Прямий поїзд із Праги до України: коли запустять та розклад

Прямий поїзд із Праги до України: коли запустять та розклад

У січні 2024 року Чеська залізнична компанія RegioJet планує запустити нічні рейси з Праги до Чопа. Поїзд курсуватиме через прикордонний пункт Чорна-над-Тисою у Словаччині.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на railjournal.com.

Спочатку прямі рейси до Чопа будуть здійснювати поїздом із трьома вагонами на 140 пасажирів. Там буде 80 спальних місць та 60 – сидячих.

Потяги відправлятимуться з головного залізничного вокзалу Праги о 21:38 і прибуватимуть до Чопа о 10:35. Із Чопа потяги відправлятимуться о 17.30 і прибуватимуть до Праги о 05:07.

Між Прагою та Кошице у Словаччині потяг доставлятиметься щоденним рейсом Regiojet Прага – Кошице – Гуменне, який може складатися із 18 вагонів.

Цей поїзд запустять спільно з "Укрзалізницею", а чеський перевізник сплачуватиме плату за доступ до колії департаменту управління інфраструктурою "УЗ". RegioJet також має намір з’єднати Україну з іншими столицями в Центральній Європі сполученням з Відня до Чопа через Будапешт і прикордонний пункт Захонь в Угорщині.

До кінця 2024 року RegioJet планує суттєво збільшити частку українського напрямку, пасажиропотік має зрости втричі – до 500 000 пасажирів на рік.

Зараз поїзд RegioJet курсує до польського Перемишля, де пасажири пересідають із поїзда Укрзалізниці. Щоденне завантаження – від 300 до 500 пасажирів.

Засновник, власник та гендиректор RegioJet Радім Янчура розповів, що компанія готова інвестувати у поліпшення залізничної інфраструктури України, включно з електрифікацією ділянки колії 1435 мм від Чопа до Мукачева.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...