• Головна
  • Між Україною та Польщею розблокували пункт пропуску: чи є черги на кордоні
10:30, 4 грудня 2023 р.

Між Україною та Польщею розблокували пункт пропуску: чи є черги на кордоні

Між Україною та Польщею розблокували пункт пропуску: чи є черги на кордоні

На кордоні України та Польщі розблокували пункт пропуску. «Угринів-Долгобич» розпочав оформлення порожніх великовагових вантажівок, зокрема цистерн.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає сайт 056.

Станом на ранок 4 грудня, на кордоні з Польщею в бік України на території Польщі знаходяться в чергах близько 2,5 тис. вантажних транспортних засобів. Найбільше - на пункті пропуску "Рава-Руська".

Водночас в пункті пропуску "Угринів" на виїзд з України прикордонники вже оформили понад 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги. Пропускна спроможність на добу становить понад 100 вантажних автомобілів.

"У співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі, Люблінським воєводством за підтримки Єврокомісії (DG MOVE) вдалось домовитись про запуск смуги для порожніх вантажівок масою 7,5 тонн та більше", – повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Працюватиме пункт у тестовому режимі, реєструватися в чергу на перетин кордону не потрібно. Підтримувати порядок руху та за необхідності надавати водіям допомогу будуть працівники Державної служби України з безпеки на транспорті.

Кубраков наголосив, що відкриття «Угриніва» є першим пунктом із переліку заходів для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону.

"Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави", – наголосив віцепрем’єр.

Зазначимо, що кожен день протесту завдає величезних збитків не лише українській економіці, а й бізнесу Польщі та інших країн. Немає підстав для продовження акцій з обмеженням руху на кордоні.

"Ми можемо всі питання, які турбують польських протестувальників, вирішувати за столом переговорів. Але хочемо бачити добру волю і з їхнього боку, щоб питання врегулювати, а не ще більше загострювати", – сказав посол України в Польщі Василь Зварич.

Він зазначив, що вимоги щодо дозволів на міжнародні вантажні перевезення – це компетенція ЄС, тому обговорювати це потрібно разом із Брюсселем.

"Але поки триває російська агресія, ми не можемо самі собі повернути ці дозволи, оскільки це ще більше вдарить по економіці України. А в умовах війни надходження до бюджету вкрай необхідні для зміцнення обороноздатності Української держави", – сказав посол.

Зварич висловив думку, що питання кордону потрібно вирішувати комплексно. Насамперед розширення пропускної спроможності має відбуватися через розширення нових пунктів пропуску, розвитку інфраструктури, сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...