• Головна
  • Стрілянина у Дніпрі: патрульного, який смертельно поранив водія Jaguar, відсторонили від посади
10:00, 4 грудня 2023 р.

Стрілянина у Дніпрі: патрульного, який смертельно поранив водія Jaguar, відсторонили від посади

Стрілянина у Дніпрі: патрульного, який смертельно поранив водія Jaguar, відсторонили від посади

29 серпня 2023 року відбулася стрілянина у Дніпрі. Патрульний Євген Звонков смертельно поранив водія Jaguar. Відтепер поліцейський знаходиться під домашнім арештом. Також стало відомо, що його відсторонили від посади.

Про це повідомляє редакція 056 із посиланням на “НМ”. 

Адвокат патрульного Богдан Забара розповів, як просувається справа. Так, за його словами, відсторонення на період розслідування є нормальною юридичною практикою. І зазвичай йде паралельно разом з обранням запобіжного заходу. Однак адвокат додав, що його підзахисного відсторонили від посади, на якій він фактично вже не працює, тобто патрульного.  

“Його відсторонили від роботи на цій посаді на два місяці”, — додав адвокат. 

Забара роз’яснив, що тут є юридична складність, і він разом з його підзахисним подаватиме апеляцію. 

“Він на сьогодні не є інспектором патрульної поліції і залишається в лавах Нацполіції, але не може виконувати обов'язки як патрульний. І тому його перевели на іншу посаду. Однак прокурори нас не почули і відсторонили його як патрульного... В них не було жодних обґрунтувань, доказів, чому необхідно його було відсторонювати саме зараз, коли пройшло три місяці”, — сказав юрист.

Зазначимо, що 27 листопада йому змінили запобіжний захід. Суд задовольнив апеляцію захисту патрульного та змінив йому запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт - з 22:00 до 06:00. Його адвокат одразу зазначив, що після цього Єгор Звонков міг приступити до роботи у Національній поліції. 

Нагадаємо, що подія сталася 29 серпня на проспекті Івана Мазепи. За даними Державного бюро розслідувань, попередньо було встановлено, що правоохоронці намагались зупинити авто у середмісті Дніпра, водій якого, за наявними даними, ігнорував правила дорожнього руху.

Після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. Під час інциденту правоохоронець застосував табельну зброю. Від отриманих вогнепальних поранень водій авто помер. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...