• Головна
  • NASA безкоштовно доправить імена всіх охочих на Юпітер: як записатись
14:00, 30 листопада 2023 р.

NASA безкоштовно доправить імена всіх охочих на Юпітер: як записатись

NASA безкоштовно доправить імена всіх охочих на Юпітер: як записатись

Національне космічне агентство США має намір відправити космічний корабель Europa Clipper на супутник Юпітера. На борту розмістять мікрочіп з іменами всіх бажаючих.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на NASA.

Ініціатива називається «Послання у пляшці». Кожен охочий може відправити своє ім'я або друзів, або навіть домашнього улюбленця. Імена будуть вигравіровані на спеціальному чіпі, який полетить на Europa Clipper.

«Відправте своє ім'я до Юпітера на борту Europa Clipper. А ми за допомогою електронного променя напишемо ваше ім'я, імена ваших друзів та членів сім'ї, навіть ім'я вашого домашнього улюбленця на спеціальному чіпі. Вартість: $0.00», - йдеться у повідомленні.

При переході за посиланням, потрібно вказати ім'я, прізвище, електронну пошту, країну проживання та поштовий індекс за посиланням. Також на космічному судні разом із чіпом з іменами вирушить вірш американської поетеси Ади Лимон In Praise of Mystery, присвячений людській допитливості та бажанню дослідити прекрасне.

Після того, як усі імена будуть зібрані, технічні співробітники Лабораторії мікропристроїв у Лабораторії реактивного руху NASA у Південній Каліфорнії за допомогою електронного променя нанесуть їх на кремнієвий мікрочіп розміром із копійку. Кожен рядок тексту менше 1/1000 ширини людського волосся (75 нанометрів).

Реалізувати політ агентство планує у жовтні 2024 року, а на орбіті Юпітера він має опинитися вже 2030 року. Космічний корабель Europa Clipper пройде 1,8 мільярда миль (2,9 мільярда кілометрів), щоб розміститися на орбіті навколо Юпітера. Він проведе детальну розвідку супутника Юпітера Європи. Вчені припускають, що під крижаною корою супутника може існувати океан рідкої води, в якому можуть бути сприятливі умови для життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...