• Головна
  • "Надзвичайно складна задача": у НАТО заперечують заяви, що Залужний не має плану війни
17:00, 29 листопада 2023 р.

"Надзвичайно складна задача": у НАТО заперечують заяви, що Залужний не має плану війни

"Надзвичайно складна задача": у НАТО заперечують заяви, що Залужний не має плану війни

Депутат фракції "Слуга народу" Мар'яна Безугла заявляла, що наші військові не мають плану війни на наступний рік і закликала Залужного до відставки. Також голова цієї фракції Арахамія говорив, що план чекають від Генштабу на комітеті вже багато часу. Але у НАТО ці заяви заперечують, наголошуючи на їх некоректності.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Європейську правду".

Генерал Альянсу, що спілкувався на умовах анонімності, заперечив припущення, які лунають від окремих політиків в Україні, що "у Залужного нема плану".

"Те, як генерал Залужний описав ситуацію – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але водночас, Залужний не стверджував, що у нього нема плану. Бо у нього є план! Але втілення цього плану – надзвичайно складна задача, навіть з тією підтримкою, яку Захід надає Україні", – пояснив він.

Генерал заявив, що він "не перебільшував би можливі розбіжності між Зеленським і Залужним, оскільки вони підходять до ситуації з різної перспективи". Залужний у своїх висловлюваннях виходить із військової перспективи, а Зеленський — із політичної.

Він зазначив, що у Альянсі підкреслюють важливість окремих успішних операцій ЗСУ.

"Те, що їм вдалося досягти такого на Чорному морі – доводить, що Україна надзвичайно успішна і має план для досягнення успіху", – пояснив генерал НАТО.

Генерал наголосив, що партнери не нав’язують ЗСУ конкретного підходу у веденні війни, оскільки вважають, що ЗСУ ефективніше визначають планування самостійно, а задача союзників – підтримувати Україну, надаючи необхідне озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...