• Головна
  • Через обстріли та негоду на Дніпропетровщині пошкоджені електромережі: в "Укренерго" звернулися до споживачів
14:30, 29 листопада 2023 р.

Через обстріли та негоду на Дніпропетровщині пошкоджені електромережі: в "Укренерго" звернулися до споживачів

Через обстріли та негоду на Дніпропетровщині пошкоджені електромережі: в "Укренерго" звернулися до споживачів

На ранок загалом без світла перебувають 368 населених пунктів в 9 областях Найскладніша ситуація сьогодні в Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській областях. Фахівці ДТЕК працюють в посиленому режимі. Ситуацію в енергосистемі напржує й те, що споживання значно зросло і тримається на максимумі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укренерго".

Ремонтні бригади продовжують відновлювати енергоживлення споживачів в південному регіоні. Хід робіт ускладнюють важкі погодні умови: снігові замети, ожеледиця. Знову посилився вітер, подекуди йде сильний дощ.

Також через бойові дії та з інших причин без світла залишається 444 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Рівень споживання електроенергії стрімко зростає. Диспетчерськй центр Укренерго прогнозує, що споживання буде триматися на максимумі протягом дня. Причини зростання споживання: погіршення погодних умов, похмура погода впливає на зменшення виробництва «зеленої» генерації, відновлення споживання в регіонах, постраждалих через негоду.

"Одночасне заживлення великої кількості споживачів – це складний технічний процес, який може спричинити перевантаження електромереж й призвести до додаткових технічних пошкоджень. Споживайте електрику ощадливо. Сьогодні просимо раціонально споживати електроенергію протягом всього дня", - звернулись в Укренерго.

З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті.

Зараз електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

"В енергосистемі зараз склалась важка ситуація. Наш котик Графік зростає на очах. Це означає, що споживачам сьогодні зранку і протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції. ОЩАДЛИВО СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ПРОТЯГОМ ВСЬОГО ДНЯ ДО 18:00.

Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно й уважно поставитись до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експорт сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється переважно в нічні та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 1 277 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 474 МВт. З 28 листопада технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови зросла до 1700 МВт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...