• Головна
  • Які рекомендації для України до вступу в НАТО та що може змінити ситуацію на фронті
14:00, 29 листопада 2023 р.

Які рекомендації для України до вступу в НАТО та що може змінити ситуацію на фронті

Які рекомендації для України до вступу в НАТО та що може змінити ситуацію на фронті

На зустрічі у Брюсселі 29 листопада Україна погодила із союзниками програму з виконання вимог НАТО для подальшого вступу в Альянс. За підсумками засідання Ради, генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що робоча програма погоджена на наступний рік. Вона включає енергетичну безпеку, інновації та взаємосумісність військ. Це реформи за вимогами Альянсу, які наближують Україну до членства.

Про це повідомляє сайт 056.

Під час обговорення членства в НАТО, розробили рекомендації щодо первинних реформ, які мають бути в Україні, включаючи боротьбу з корупцією та підтримку прав людей.

"Україна зараз набагато ближче до НАТО, ніж будь-коли. І ми далі підтримуємо її боротьбу за свободу та її шлях до НАТО", - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що він вражений, як Україна взагалі проводить реформи під час повномасштабного вторгнення росії.

"Були конкретні зміни в законодавстві. Також відбуваються зміни щодо безпеки й Україна модернізує свої структури з розвідки. А якщо говорити про боротьбу з корупцією та боротьбу з тероризмом, то це важливо для України. Адже це дає стати більш сильною державою. І боротися не тільки проти рф як з агресором. А також допомагає стати ближче до НАТО", - розповів Столтенберг.

За його словами, була обговорена програма роботи, щоб далі говорити про питання модернізації українського суспільства.

"Частина законів, частина кроків вже була зроблена, імплементована. Ми бачимо певні кроки щодо боротьби з корупцією і це процес, який триває", - додав генсек Альянсу.

Столтенберг розповів, чи зможуть F-16 кардинально змінити ситуацію на полі бою

Винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні самостійно. Вони повинні використовуватися комплексно - разом з HIMARS, ракетами та іншими системами ППО.

"Ми маємо розуміти, що немає ніякої системи, яка б фундаментально змінила б ситуацію на полі бою. Має працювати багато різних речей, треба різні вміння, треба співпрацювати, щоб щось змінилося. І ми маємо налаштуватися на важкий бій", - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що "немає чогось конкретного, щоб змогло змінити ситуацію на полі бою". Але не зміг назвати конкретний час, коли саме станеться передача літаків, бо "треба тренувати пілотів і це власне відбувається у Румунії" та "й Америка теж дала дозвіл, щоб члени-країни НАТО надали Україні ці винищувачі".

За словами Столтенберга, дуже важливо зазначити, що F-16 зроблять певні зміни. Зокрема, вони посилять міцність України, щоб збільшити втрати російської армії, а також зміцнять і протиповітряну оборону України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...