• Головна
  • У Дніпрі помітили «промінь викрадення НЛО»: що означає це таємниче явище
19:00, 27 листопада 2023 р.

У Дніпрі помітили «промінь викрадення НЛО»: що означає це таємниче явище

У Дніпрі помітили «промінь викрадення НЛО»: що означає це таємниче явище

Сегодня на закате в Днепре зафиксировали световой столб, который часто воспринимают как луч похищения НЛО. Це рідкісне природне явище утворюють промені, які вриваються в атмосферу Землі.

Про це повідомляє сайт 056.

Світлові стовпи — це різновид гало. Ці вертикальні смуги світла можна побачити під час заходу чи сходу сонця.

Найчастіше з 'являються подібні оптичні ефекти в холодну пору року. Це обумовлено тим, що для виникнення стовпа в атмосфері Землі повинні утворитися кристали льоду, а сонце - перебувати досить низько. При знижених температурах повітря в атмосфері утворюється безліч шестигранних крижаних кристаликів, здатних відображати промені світла.

Сонячні або місячні промені, вриваючись в атмосферу зі швидкістю понад 300 тис. км на секунду, стикаються зі зваженими в повітрі крижаними кристалами. Саме ця обставина основоположна для появи гала. Гра світла з цими крижинами дозволяє спостерігати за приголомшливим феноменом, що утворюється на висоті близько 8 км.

У мороз кристали льоду утворюються значно нижче, і завдяки цьому світлові стовпи мають дуже чіткі контури і зорово сприймаються краще.

Значення світлових стовпів в народі

Цікаве явище в природі, яке спостерігається досить часто, - виникнення світлових стовпів, що ніби з 'єднують небо і землю. Їх появу багато народів приймали за різні передвістя - як добрі, так і зловісні.

Хтось оголошував їх проявом божественної прихильності, а хтось - загрозою найсильніших руйнувань, мору і голоду.

В літописах подібним небесним явищам приписувалося містичне значення. Як правило, це вважалося поганою ознакою, особливо якщо гало набувало хрестоподібної форми, яка трактувалася як хрест чи меч. У деяких культурах вважається, що поява світлового стовпа означає, що душа людини, яка померла, пішла на небеса. В індійській культурі світловий стовп вважається символом перемоги та духовного просвітлення, а в китайській асоціюється з богом мудрості та удачі. У Японії світловий стовп сприймається як символ рівноваги та гармонії у світі.

За народними прикметами, якщо світловий стовп був помічений під час заходу сонця, то незабаром очікується погіршення погоди. Якщо світловий стовп з'явився під час сходу сонця, то погода має покращитись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...