• Головна
  • "Дуже складно з ППО": Зеленський назвав області, де найскладніша ситуація
17:00, 25 листопада 2023 р.

"Дуже складно з ППО": Зеленський назвав області, де найскладніша ситуація

"Дуже складно з ППО": Зеленський назвав області, де найскладніша ситуація

Війська рф не припиняли теророру проти цивільного населення України. Щодня в нашій країні існує загроза атак і врятувати може ППО. Наразі найскладніша ситуація з протиповітряною обороною у прикордонних з рф та білоруссю областях України. Також це стосується прифронтових та окупованих регіонів.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на президента України Володимира Зеленського на пресконференції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine.

Володимир Зеленський зазначив, що у Києві є дефіцит з ППО. Але є міста, де з ППО є реальні проблеми. Дуже складно містам, де використовується різна зброя, яка долітає.

"Тобто ми говоримо не тільки про ракети, про дрони, балістику. Говоримо про С-300, артилерію тощо. Тобто прикордонні області з Росією, з Білоруссю або області, які частково тимчасово окуповані - Запоріжжя, Херсон, Дніпро. Донецький напрямок - дуже складно", - сказав глава держави.

Крім того, за словами президента, "складно з ППО" у Сумській, Чернігівській і Черкаській областях.

Зеленський наголосив, що Україна передала конкретним державам-партнерам інформацію про дефіцит ППО. Йдеться про країни, які мають на озброєнні відповідні системи або мають виробничі потужності.ППО для України

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення росії Україна значно посилила свою протиповітряну оборону. На озброєння були прийняті новітні системи та ЗРК. Зокрема, Patriot, IRIS-T, SAMP-T тощо. Їх надали Україні партнери.

Також Україна створила мобільні вогневі групи для відбиття дронових атак росії.

На останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що партнери створили для України коаліцію ППО. Відомо, що до неї приєдналися вже Німеччина та Франція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...