• Головна
  • Дракон з шевроном ЗСУ: в Україні з’явилась унікальна монета
17:00, 24 листопада 2023 р.

Дракон з шевроном ЗСУ: в Україні з’явилась унікальна монета

Дракон з шевроном ЗСУ: в Україні з’явилась унікальна монета

24 листопада у Національному банку вели в обіг нову пам’ятну монету. Тиражем у 80 тис. штук вийшли 5 гривень "Рік Дракона".

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на пресслужбу НБУ у Facebook.

Нова монета не тільки з зображенням символу 2024 року за східним календарем, а з присвятою ЗСУ.  Зокрема у повідомленні НБУ  йдеться: "Рік наближається до завершення, і ми, як планували, готові презентувати вам традиційну пам’ятну монету у стилі 12-річного східного календаря із символом наступного року – Драконом. Однак дещо незвичну – з присвятою Збройним Силам України.

Для нас 2024-й – це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну". 

Тому нова пам'ятна монета «Рік Дракона» міститиме також шеврон Збройних Сил України як символ відваги та сили наших захисників.

На реверсі монети в центрі зображено стилізований символ східного календаря 2024 року – дракона. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України. На аверсі по колу зображені 12 символів східного календаря, в центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Придбати пам’ятну монету "Рік Дракона" можна вже з 24 листопада в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Крім того, поступово монета реалізовуватиметься і банками-дистриб’юторами (АТ АБ "Укргазбанк", АТ "АБ "Радабанк", АТ "Таскомбанк", АТ КБ "ПриватБанк") у міру відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...