• Головна
  • Продовження житломасиву Ломовський: у Дніпрі може з'явитися новий мікрорайон
10:00, 20 листопада 2023 р.

Продовження житломасиву Ломовський: у Дніпрі може з'явитися новий мікрорайон

Продовження житломасиву Ломовський: у Дніпрі може з'явитися новий мікрорайон

На черговій архітектурно-містобудівній раді Дніпра було розглянуто низку знакових проектів майбутнього. Зокрема, було представлено вже третій варіант нового мікрорайону, який може стати продовженням житлового масиву Ломовський.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Gorod.dp.

Цього разу містобудівний розрахунок Ломовського на замовлення ТОВ «Балівська виробничо-будівельна компанія» розробила група київських архітекторів (ГАП – Олександр Попов, доповідач – Олександр Столовий).

На загальній площі 19,4 га планується спорудження 12 житлових будинків висотністю до 16 поверхів. Вони будуть розраховані на 7 тис. мешканців. У шість будинків будуть вбудовані на перших поверхах компактні дитсадки, які зможуть прийняти 242 дитини. На перших поверхах розташуються торгові та комерційні установи. Планується і багаторівневий паркінг на 300 авто.

Продовження житломасиву Ломовський: у Дніпрі може з'явитися новий мікрорайон, фото-1

"Магістральну вулицю ми пропонуємо перенести в тил земельної ділянки, щоб створити вздовж Ломівського озера повноцінну рекреаційну зону лише з пішохідним рухом.

Усередині кварталу плануємо зберегти всі цінні зрілі дерева, організувати гарний бульвар, який проходить через увесь район. Він служитиме чудовим місцем відпочинку та пов'язуватиме житлову забудову з дитячими, спортивними майданчиками. Окремий упорядкований бульвар вестиме до берега озера та пляжу, який буде відкритий для всіх городян.

Також пропонуємо зберегти існуючий 3-4-метровий земляний насип, який обмежує цю ділянку. Ці вали можуть мати велике значення в організації прилеглої території", - розповів Столовий.

Продовження житломасиву Ломовський: у Дніпрі може з'явитися новий мікрорайон, фото-2

Відповідно до вимог часу, у кожному житловому будинку буде своє укриття. Проїзд до будинків буде лише з боку нової магістральної дороги. Усередині мікрорайону можна буде пересуватися лише пішки або велосипедами.

Автори проекту передбачають великий обсяг робіт з благоустрою зони відпочинку вздовж озера та будівництво пішохідного мосту через водойму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #житломасив Ломовський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...