• Головна
  • Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі
05:00, 20 листопада 2023 р.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі

В Україні цього тижня, з 20 по 26 листопада, буде сніжно і холодно. Синоптики прогнозують, що подекуди може утворюватися сніговий покрив. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Опади в Україні вже будуть змішаною фазою - мокрий сніг з дощем, або ж твердою фазою - сніг. Йдеться про переважно північні та північно-східні області нашої країни. Там вже може утворюватися сніговий покрив. Температура повітря в третій декаді листопада все частіше в нічний час опускатиметься нижче 0, а в денні години буде трохи вищою. Та все ж це ще не зима, це тільки її невелика репетиція.

У понеділок, 20 листопада, вночі у східних та південно-східних областях, вдень на Лівобережжі помірний, місцями мокрий сніг, у західних областях невеликий мокрий сніг та дощ. На решті території без істотних опадів. У західних областях до 5° тепла, у південній частині вночі та вдень 1-7° тепла. На Лівобережжі пориви вітру 15-20 м/с.

У віторок, 21 листопада, в західних областях невеликий сніг та дощ, у східних - невеликий сніг, на решті території без істотних опадів. Температура вночі 1-6° морозу, вдень близько 0°. Тепліше - на півдні і в більшості західних областей: вночі близько 0°, вдень плюс 2-8°. 

У середу, 22 листопада, в Україні сніг, на півдні переважно дощ. Температура у північно-східних областях вночі 6-11°, вдень 1-6° морозу. На решті територій температура вночі -9-0°, вдень -2-7°С.

У четвер, 23 листопада, у північній частині України та на північному сході (Сумщина, Полтавщина, Харківщина) ймовірно до -10-14° морозу. Є висока ймовірність снігу в багатьох областях. Температура вночі у більшості областей -7...-2°, вдень -7-1°С.

У п'ятницю, 24 листопада, на заході, півночі та центрі України очікується сніг з дощем. На решті територій без опадів. Температура повітря вночі -8-2°, вдень +2-10°С.

У суботу, 25 листопада, на заході та в центрі країни продовжаться опади у вигляді снігу з дощем. Температура повітря вночі +2...-3°, вдень 0...-1°С. 

У неділю, 26 листопада, у другій половині дня на заході йтиме дрібний дощ зі снігом, на решті території без опадів. В Одесі буде найтепліше: вдень до +5°, вночі 0°С. В інших областях температура вдень +2-4°С, вночі -2°С.

Прогноз погоди на тиждень у Дніпрі

20 листопада весь день у Дніпрі буде хмарним. Вночі йтиме дрібний дощ зі снігом, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-1

Народний прогноз погоди: Цього дня спостерігається стійке промерзання ґрунту, нерідко земля вкривається першим снігом, замерзають водойми. В цей день ожеледиця прогнозує затяжні морози.

21 листопада незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Дніпрі погода буде похмурою. Без опадів.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-2

Народний прогноз погоди: 21 листопада вважається рубіжною датою – з цього дня “зима встає на ноги”. У народі помітили: якщо цього дня з’являвся іній, то чекали великого снігу; якщо день починався туманом – на відлигу; а ясна погода – до майбутньої морозної зими.

22 листопада у Дніпрі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Вранішній сніг удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-3

Народний прогноз погоди: Селяни помітили: якщо гусак вийде на лід, продовження осені буде без морозів. А іній на деревах, навпаки, передвіщав мороз. Якщо буде туман – до відлиги.

23 листопада незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Дніпрі погода буде похмурою. Без опадів.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-4

Народний прогноз погоди: Іній на деревах передвіщав мороз, а туман – тепло. Однак, якщо цього дня на деревах іній лежав зранку, то до самого 4 грудня морози будуть змінюватися відлигою.

24 листопада ввечері у Дніпрі на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-5

Народний прогноз погоди: Зазвичай з цього дня починає студити й морозити. Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до 4 грудня. Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За цим днем передбачали погоду на майбутню зиму: якщо він був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

25 листопада хмарна погода протримається у Дніпрі весь ранок та день, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-6

Народний прогноз погоди: У давнину виконували такий ритуал: у сніг, який щойно випав, вставляли соломинку: якщо вона провалиться, значить, сніг зійде, якщо не провалиться – залишиться на землі. Якщо сніг цього дня випадав, то вважалося, що зима довго з місця не рушить і весна буде пізньою.

26 листопада хмарна погода протримається у Дніпрі увесь день. Без опадів.

Україну накриє сніговий покрив та мороз: прогноз погоди з 20 по 26 листопада у Дніпрі , фото-7

Народний прогноз погоди: У цей час “всякий зяб зупиняється в рості”, тобто земля занурюється у сон до весни. У давнину казали: “Ззиває зима свою свиту: хурделицям і заметілям дає наказ – відлиги вгамувати”. Іній на деревах у цей день вказував на те, що можна чекати гарного врожаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...