• Головна
  • Уникнення мобілізації: скільки українських чоловіків незаконно виїхали за кордон
17:00, 17 листопада 2023 р.

Уникнення мобілізації: скільки українських чоловіків незаконно виїхали за кордон

Уникнення мобілізації: скільки українських чоловіків незаконно виїхали за кордон

Від початку повномасштабної війни рф проти України й до 31 серпня 2023 року кордон із сусідніми країнами нелегально перейшли 19 740 українських чоловіків призовного віку. Зробили вони це з метою уникнення служби у Збройних силах.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на BBC.

Прикордонники України затримали 21 113 чоловіків, яким вдалося покинути країну. Так, 14 313 людей намагалися перетнути кордон пішки або уплав, а решта 6 800 чоловіків скористалися підробленими документами, в яких були зазначені фіктивні причини виїзду, наприклад, вигадані хвороби.

При цьому, 9 листопада речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко повідомляв, що від початку цього року у перетині державного кордону на виїзд було відмовлено 43 тисячам людей.

За його словами, у більшості випадків, документи в людей не відповідали умовам перетину держкордону.

Представник президента у Верховній раді Федір Веніславський повідомив, що уникнути мобілізації в армію намагаються від одного до п’яти відсотків українських чоловіків. Водночас за його словами, ці цифри не мають вирішального значення для оборони України.

"Я переконаний, що стійкість і готовність українців захищати свою незалежність, суверенітет і свободу становить 95-99%", — сказав Веніславський.

Зазначається, що понад 40 тисяч чоловіків, що втекли або намагалися втекти, можуть становити значну частку, яких Україна потребує для поповнення своєї армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...