• Головна
  • Підвищення тарифу на електроенергію в Україні: в Міненерго зробили заяву
15:00, 17 листопада 2023 р.

Підвищення тарифу на електроенергію в Україні: в Міненерго зробили заяву

Підвищення тарифу на електроенергію в Україні: в Міненерго зробили заяву

Сьогодні низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Міненерго.

17 листопада 2023 року в інтернет-виданні «Економічна правда» вийшло інтерв’ю Ущаповського під заголовком «Чому треба готуватися до підвищення цін на електроенергію». Він заявив таке: «Моя особиста думка, що до успішного завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифів».

Низка Telegram-каналів в гонитві за рейтингом вийшли із повідомленнями, суть яких була вирвана із контексту та спотворила сказане, зокрема, зазначалось, що «вартість електричної енергії для населення може збільшитися на 15%, до 3 грн за кВт*год» або «нібито підняття ціни на електроенергію для населення відбудеться з 1 січня наступного року».

Чітка позиція Регулятора полягає в тому, що питання про підвищення тарифів для населення на електроенергію до кінця проходження опалювального періоду наразі не стоїть.

"Своєю чергою Міненерго звертається до українських журналістів бути пильними та не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів.

Проти України веде війну підступний та сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі. Їхня мета - посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, - послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу. Саме тому підігравання українськими журналістами цим російським ІПСО є неприйнятними. Тому ще раз звертаємося з проханням бути пильними та не допомагати діям ворога в інформаційному просторі. Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...