• Головна
  • Тривоги по пів дня в Україні - нова тактика тероризму рф: чи планують їх маркувати
15:00, 16 листопада 2023 р.

Тривоги по пів дня в Україні - нова тактика тероризму рф: чи планують їх маркувати

Тривоги по пів дня в Україні - нова тактика тероризму рф: чи планують їх маркувати

Останнім часом в Україні стало більше повітряних тривог. Зокрема, в неділю, 12 листопада загроза тривала близько 3,5 годин. Це робиться, щоб паралізувати нашу економіку та життєзабезпечення.

Про це повідомив речник ПС Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає сайт 056.

За його словами, раніше тривоги тривали по 20−30 хвилин, зліт і посадка відпрацьовувалися, але зараз раз так п’ять на день приблизно. Умовно вони можуть тривати й по 12 годин за добу.

"Це тримає в напрузі - тривога була, зникла, через пів години знов почалася. Теж на пів дня розтягувалося. Плюс вони злітали по півтори години, тобто їхні штатні баки дозволяють півтори години перебувати в повітрі без дозаправки МіГа. І таких злетів десь пів року тому було три-чотири. Тому десь близький до думки, що таке вже в нас було і, можливо, ворог й далі продовжуватиме", - розповів Ігнат.

У речника також спитали, чи можуть у разі тривалих тривог ділити Україну на рівні небезпеки, або скасовувати повітряну тривогу на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К,

Він зазначив, що поки такий варіант не розглядають, оскільки це рішення має бути виваженим і потребує серйозного підходу. Адже загроза нікуди не зникає – "Кинджал", запущений з МіГ-31К, може дістати в будь-яку точку нашої держави.

Речник Повітряних сил зазначив, що від тривалих повітряних тривог дійсно страждають бізнес та економіка, не працюють сервіси, а діти не ходять до школи. Для такої "тактики тероризму" росія залучатиме всі інструменти. Тому наразі тривають розмови щодо градації та маркування тривог за рівнем небезпеки: помаранчевий, жовтий, червоний. Таке рішення може ухвалити виключно вище керівництво держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...