• Головна
  • На Дніпропетровщині зросла кількість захворілих на COVID-19 дітей
12:00, 15 листопада 2023 р.

На Дніпропетровщині зросла кількість захворілих на COVID-19 дітей

На Дніпропетровщині зросла кількість захворілих на COVID-19 дітей

За минулий тиждень з 6 по 12 листопада у Дніпропетровській області на ГРВІ, включно із COVID-19, захворіло 9697 людей, із них 3529 (36,4%) — діти віком до 17 років. Показники захворюваності знаходяться на рівні минулого тижня, проте серед дітей дещо зросла.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДУ"Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

Інтенсивний показник захворюваності по області (313,5) нижче епідемічного порогу на 47%.

Загальна кількість госпіталізованих осіб з ГРВІ зросла на 6%, а серед дітей знизилась на 1,6. Всього за звітний тиждень по області госпіталізовано 440 хворих (4,5% від захворілих), з них 186 дітей (5,3% від захворілих дітей).

За звітний тиждень кількість пацієнтів, які захворіли на COVID-19 становить 1643 особи. З них діти до 17 років 247 осіб (15%). У порівнянні із попереднім тижнем захворюваність зросла на 13,6% (серед дорослого населення на 9,8%, а серед дітей до 17 років – на 41,1%).

Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області – 235 осіб (53,4% від всього госпіталізованих з ГРВІ), у т. ч. 4 пацієнти були госпіталізовані до відділень реанімації та інтенсивної терапії.

На звітному тижні зареєстровано 7 летальних випадки від COVID-19 серед осіб похилого віку, які мають супутні захворювання та не щеплені проти COVID-19. 

З настанням морозів зросте кількість сезонних захворювань. Та ви можете знизити шанси підхопити вірусну інфекцію:

  • регулярно мийте руки та використовуйте антисептик;
  • уникайте скупчень людей;
  • провітрюйте приміщення;
  • використовуйте зволожувач повітря;
  • подбайте про повноцінний сон, збалансоване харчування до достатню фізичну активність.

Та якщо ви вже захворіли, дайте організму час і відпочинок, – й усе минеться.

А от грип та COVID-19 можуть вкласти вас у ліжко або навіть у лікарню на декілька тижнів, призвести до бронхіту, пневмонії, проблем із серцем. Знизити такий ризик допоможе вакцинація.

Щорічно вакцинуйтеся проти грипу. Ця вакцинація є рекомендованою, тобто не включеною до Національного календаря щеплень, придбати вакцину можна в аптеках.

Отримайте повний курс щеплення проти COVID-19. Через 5 місяців після первинного курсу зробіть перше бустерне щеплення. А якщо і його робили ще минулої зими, то зробіть друге. Вакцинуватися можна безкоштовно у будь-якому пункті щеплення.

Вакцинувати проти пневмококової інфекції можна дорослих та дітей від 6 тижнів. Вакцина проти пневмококової інфекції не входить до Національного календаря профілактичних щеплень, проте залишається рекомендованою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...