• Головна
  • Ракетний удар по багатоповерхівці Селидового та атака по центру Херсона: ситуація по регіонах
11:00, 15 листопада 2023 р.

Ракетний удар по багатоповерхівці Селидового та атака по центру Херсона: ситуація по регіонах

Ракетний удар по багатоповерхівці Селидового та атака по центру Херсона: ситуація по регіонах

Триває шістсот тридцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Редакція 056 розкаже про ситуацію по регіонах України.

За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони України інформацією для Military Media Center, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 10 областей України.

Ракетний удар по багатоповерхівці Селидового та атака по центру Херсона: ситуація по регіонах, фото-1

Загалом з різних видів озброєння – гранатомети, міномети, танки, артилерія, реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), засоби протиповітряної оборони (ЗРК), оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК), безпілотні літальні апарати (БПЛА) та тактична авіація – були атаковані 139 населених пунктів та 72 об’єкти інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється.

Донецька область

Внаслідок ракетного удару російських військ по багатоповерхівці у Селидовому Донецької області станом на 9:00 відомо про трьох поранених людей і загиблу, під завалами можуть знаходитися ще дві людини. 

"Сьогодні, 15 листопада, о 00:10, росія вдарила чотирма ракетами С-300 по Селидовому. Станом на 9:00 відомо про трьох поранених людей і загиблу, яку рятувальники дістали з-під завалів. Внаслідок обрушень під завалами можуть знаходитися ще дві людини", - йдеться у повідомленні поліції Донеччини.

Зазначається, що через ворожий ракетний удар руйнувань зазнали 6 багатоквартирних і 20 приватних будинків. На місцях влучань разом зі всіма екстреними службами працюють поліцейські, зокрема парамедики.

За словами в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігоря Мороза, минулої доби російські війська також двічі обстріляли Курахівську ТГ: у Кураховому в зоні ураження була промзона, у Курахівці через обстріли пошкоджено 4 будинки. У Мар'їнській ТГ є влучання на трьох вулицях Красногорівки, обстріляні Катеринівка і Єлизаветівка. В Очеретинській ТГ пошкоджено сільгосппідприємство у Соловйовому. Поодинокі обстріли зафіксували і в Авдіївці.

На Горлівському напрямку через ворожі атаки пошкоджено 6 об'єктів в Яблунівці Іллінівської ТГ і 4 приватні будинки у Миколаївці Костянтинівської ТГ. У Торецькій ТГ пошкоджено будинок і 2 інфраструктурні об'єкти у Торецьку, а також 4 будинки у Залізному.

На Лисичанському напрямку пошкоджено будинок у Сіверську, 2 об'єкти соціальної сфери у Торському Лиманської ТГ.

Миколаївська область

Вчора, 14 листопада, о 09:32 та 10:30 ворог завдавав артилерійські удари по м. Очаків Очаківської громади. Внаслідок чого пошкоджено адміністративну будівлю. Постраждалих немає. Також вчора, 14 листопада, о 10:18 ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по околиці с. Дмитрівка Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Запорізька область

Минулої доби рашисти штурмових дій не вели. Водночас знову обстрілювали населені пункти, що поблизу лінії бойового зіткнення. Від авіаційних ударів постраждали Новодарівка та Мала Токмачка. Загалом вчора правоохоронці зафіксували 14 нових повідомлень про руйнування житла та інфраструктурних об’єктів в Запорізькому, Пологівському і Василівському районах.

Харківська область

Минулої доби ворог обстрілював населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів області. Внаслідок удару керованою авіабомбою по с. Чернещина Ізюмського району пошкоджено приватний будинок, сталася пожежа. У с. Козача Лопань Харківського району пошкоджено 3 житлові будинки, зазнали поранення чоловіки 70 та 77 років, госпіталізовані в стані середньої тяжкості.

Внаслідок ракетного удару по с. Сподобівка Куп'янського району, пошкоджено 2 приватні будинки. У с. Івашки Богодухівського району мінометним обстрілом пошкоджено зерноочисний комплекс. Крім того, під вогнем ворога були Купянськ, Вовчанськ, Липці, Стариця, Бударки, Дворічна та інші населені пункти.

У с. Григорівка Ізюмського району на вибуховому пристрої підірвався цивільний автомобіль. Загинув чоловік 33 років, чоловік 35 років зазнав поранення та був госпіталізований.

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 81 обстріл, випустивши 571 снаряд з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ДШК, БПЛА та авіації. По місту Херсон ворог випустив 18 снарядів. російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; установу виконання покарань у Херсонському районі; 

російська армія вкотре вдарила по Бериславу з авіації. Поцілили в підприємство. Через влучання один з цехів – знищено вщент. Внаслідок цього обстрілу люди не постраждали.

Ракетний удар по багатоповерхівці Селидового та атака по центру Херсона: ситуація по регіонах, фото-5

Також пошкоджено пункт незламності та будівлю навчального закладу у Бериславському районі.

Через російську агресію 7 людей дістали поранення.

Також сьогодні вранці під час повітряної тривоги армія рф вкрила вогнем центр Херсона. Наслідки уточнюються.

Кіровоградська область

В результаті збиття ракети Х-59 над Кропивницьким постраждалих немає. В кількох будинках ушкоджені вікна та балкони, уламками також зачепило кілька гаражів та два легкових авто. На місці події працює поліція та рятувальники. Збитки та характер завданої шкоди встановлюються.

Сумська область

Протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 121 вибух. Обстрілів зазнали Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Новослобідська, Путивльська, Есманська, Середино-Будська громади.

Дніпропетровська область

Вчора ворог 11 разів бив по Нікопольщині. Застосував дрони-камікадзе та артилерію. Найбільше атакував районний центр. Зачепило двох чоловіків. Один з них загинув. Йому було 26.

Двічі за ніч окупанти обстріляли Нікопольщину. Агресор бив з важкої артилерії. Півдесятка пострілів зробив по районному центру та Марганецькій громаді. Люди неушкоджені. Гучно було і в Кривому Розі. Без жертв. Наслідки уточнюються. На ранок ворог знову атакував Нікополь. Поцілив по місту двома дронами-камікадзе. Попередньо, загиблих та постраждалих немає. Яких збитків заподіяли загарбники – з'ясовується.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...