• Головна
  • Прокуратура проведе розслідування щодо Фаріон: чому вона заперечує свою провину
19:30, 14 листопада 2023 р.

Прокуратура проведе розслідування щодо Фаріон: чому вона заперечує свою провину

Прокуратура проведе розслідування щодо Фаріон: чому вона заперечує свою провину

Екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон розповсюдила персональні дані студента з Криму, через що його затримали фсб. Прокуратура визначатиме, чи створила вона загрозу його безпеці.

Про це повідомляє сайт 056.

Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева звернулася до прокуратури АР Крим та міста Севастополя, щодо того, щоб вони зайнялись розслідуванням даного факту абсолютно незаангажовано. Правоохоронні органи та судові інстанції будуть приймати рішення, чи є там склад злочину.

Ташева нагадала, що будь-яка комунікація з жителями окупованих територій має бути обережною з огляду на те, що там так звані правоохоронні органи рф порушують права людини і вчиняють воєнні злочини.

"Персональні дані кримського студента Глібова Максима, ймовірно, були опубліковані без його згоди. У зв’язку з цим Фаріон має понести певну відповідальність згідно з чинним українським законодавством", - додала Ташева.

Фаріон прокоментувала скандал зі студентом з Криму

Ірина Фаріон у своїй колонці для УП прокоментувала ситуацію із кримським студеном. Вона наголосила, що це може бути провокація федеральної служби безпеки рф.

"Якщо цей студент, що вмент відхрестився від своїх слів, реально з Криму, то він точно мав би знати про небезпеку підписуватися власним прізвищем. Попри те, він чомусь це зробив, і НЕ вказав, аби не ширити його допису публічно, про що деякі дописувачі зазначають і, як вислід, їхні дописи публікую анонімно. Чи не свідчить це про сплановану провокацію фсб...", - прокоментувала вона.

Філологиня також додала, що після оприлюднення інформацію про скандал зі студентом-першокурсником із Севастополя, на її адресу почали надходити погрози з московських номерів.

"Складається враження, що в цій зливі дзвінків і в дописі "студента з Криму" один диригент – московська фсб….звинувачення на мою адресу не мають під собою жодних підвалин, бо їхнє підґрунтя, найімовірніше, московське фсб. Маю намір щодо цього звернутися до СБУ", - резюмувала Ірина Фаріон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...