• Головна
  • Від 2500 до 5500 тисяч доларів США: СБУ Дніпропетровщини заблокувала черговий незаконний канал виїзду ухилянтів
19:00, 14 листопада 2023 р.

Від 2500 до 5500 тисяч доларів США: СБУ Дніпропетровщини заблокувала черговий незаконний канал виїзду ухилянтів

Від 2500 до 5500 тисяч доларів США: СБУ Дніпропетровщини заблокувала черговий незаконний канал виїзду ухилянтів

В Україні заблокували черговий незаконний канал виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації. Служба безпеки України викрила організатора та припинила діяльність незаконного каналу з перетину державного кордону особами призовного віку. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на пресслужбу відомства. 

Встановлено, що протиправну схему організував одеський кримінальний авторитет. За грошову винагороду він гарантував бажаючим ухилитися від мобілізації «зелений коридор» на одній з ділянок українського кордону з Молдовою. 

Організатор здійснював пошук потенційних клієнтів через особисте оточення та мережу Інтернет. Після попередньої домовленості, він отримував передплату у сумі 1000 доларів США за допомогою крипторозрахунків. У подальшому, він надсилав клієнту «дорожню карту» з відмітками маршруту на мапі.

Зловмисник особисто супроводжував ухилянтів до населеного пункту, де вони здійснювали прихований перехід до Молдови подалі він контрольно-пропускних пунктів Держприкорндонслужби. Після незаконного перетину кордону, їх зустрічали спільники організатора каналу. Передав їм залишок оговореної суми, ухилянтам забезпечували подальший супровід та адаптацію всередині країни. 

Такса «ділка» становила від 2500 до 5500 тисяч доларів США. Сума залежала від способу перетинання: пішки, плавзасобами або автомобільним транспортом.

Організатор зі спільниками вдавалися до безпрецедентних заходів конспірації для унеможливлення документування правоохоронцями їх незаконної діяльності – рухалися різними авто та маршрутами, маскувалися під таксі тощо.

За наявною інформацією, за час функціонування каналу його послугами скористалися більше ста осіб.

Завдяки проведеній співробітниками СБУ оперативній комбінації, вдалося задокументувати і заблокувати незаконний канал виїзду за кордон. 

Правоохоронцями під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігуранта кримінального провадження знайдено грошові кошти, мобільні телефони, велику кількість сім-карток та банківських карток, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі організатора каналу затримано та повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В рамках досудового розслідування встановлюються інші учасники незаконної схеми.

Заходи з викриття незаконного каналу здійснювали співробітники УСБУ у Дніпропетровській області спільно з Головним оперативно-розшуковим відділом 17 прикордонного загону ім. полковника О.Жуковського Держприкордонслужби та слідчими Національної поліції Одеської області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...