• Головна
  • Страйк на кордоні Польщі з Україною заблокував рух тисячі одиниць транспорту
14:00, 8 листопада 2023 р.

Страйк на кордоні Польщі з Україною заблокував рух тисячі одиниць транспорту

Страйк на кордоні Польщі з Україною заблокував рух тисячі одиниць транспорту

6 листопада на кордоні розпочався страйк польських перевізників. Наразі через нього на пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» на кордоні з Польщі в Україну чекають тисяча вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає сайт 056.

За його словами, на інших пунктах пропуску рух вільний. 

«Станом на ранок, за інформацією польських колег, загалом 1 тисяча транспортних вантажних засобів очікують на можливість перетину на всіх трьох напрямках з Польщі до України, половина з них – на напрямку пункту пропуску Ягодин», – сказав Демченко.

Він припустив, що ситуація ускладнюватиметься, оскільки польські перевізники обіцяють довгострокову акцію.

«До того ж, як повідомляло Міністерство інфраструктури, вчора жодних офіційних вимог від польських перевізників до жодного представника України офіційно не надавалося, хоча Україна ініціювала зустріч з польською стороною для того, щоб провести її з усіма зацікавленими сторонами для того, щоб не відбулося це блокування, або ж вирішити якомога швидше це питання, щоб рух через кордон був, як раніше інтенсивним та не ускладненим», - розповів Демченко.

Речник також зазначив, що учасники акції не блокують рух для автобусів та легкових транспортних засобів. Також вони обіцяли пропускати, зокрема, гуманітарну допомогу, яка прямує до України.

«Однак, досить часто від польських колег нам надходить інформація про те, що учасники акції висловлюють позицію, що вони пропускатимуть лише одну автівку на годину в напрямку України, не важливо, з якими вантажами. Фактично, ми бачимо, що одна або кілька вантажівок все ж таки прибуває до українських пунктів пропуску з боку Польщі. Це такий основний вантажопотік, який на даний момент йде в Україну на трьох напрямках», - сказав Демченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...