• Головна
  • Вночі ворог випустив по Україні 22 "шахеди" та чотири ракети: де спрацювала ППО та наслідки
09:05, 6 листопада 2023 р.

Вночі ворог випустив по Україні 22 "шахеди" та чотири ракети: де спрацювала ППО та наслідки

Вночі ворог випустив по Україні 22 "шахеди" та чотири ракети: де спрацювала ППО та наслідки

Із 20:00 вечора 5 до опівночі 6 листопада окупанти атакували Україну чотирма ракетами та 22-ма ударними дронами. Найбільше снарядів було напаравлено на Одесу ракетами. Пошкоджено будинки в центрі міста і є поранені.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

Було випущено по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Також зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 «Онікс» та балістичної ракети «Іскандер-М» з території окупованого Криму. Із району мису Чауда (Крим) зафіксовано пуски 22 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

По Одесі вдарив імовірно "Оніксом" і "Іскандером-М". Вилучено у середмістя та по законсервованій промисловій будівлі, відповідно. Вибуховою хвилею понівечено кілька багатоповерхових житлових будинків, музей в історичній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО.

Атака ударних дронів типу "Shahed-131/136" була інтенсивною та щільною, спрямована по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 дронів знищено силами протиповітряної оборони. На жаль, влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки із збіжжям. Пожежу оперативно ліквідовано. 5 місцевих мешканців звернулися по медичну допомогу із різними травмами. Їх ушпиталено.

В той самий час ворог спрямував протирадіолокаційну ракету Х-31П по Херсону. Вона пошкодила 5-поверховий житловий будинок. Інформації про постраждалих немає.

А Х-59, випущена по Миколаївщині, знищена силами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, ми писали, що уночі над Дніпропетровщиною збито безпілотник: ситуація в регіоні станом на ранок 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...