• Головна
  • На Закарпатті оголосили жалобу за загиблими воїнами-земляками: подробиці трагедії на Запоріжжі
13:30, 5 листопада 2023 р.

На Закарпатті оголосили жалобу за загиблими воїнами-земляками: подробиці трагедії на Запоріжжі

На Закарпатті оголосили жалобу за загиблими воїнами-земляками: подробиці трагедії на Запоріжжі

В понеділок, 6 листопада, на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу через загибель під Запоріжжям воїнів 128-ї ОГШБр.

Редакція розкаже, що відомо про трагедію станом на зараз.

Про триденну жалобу повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

«В районі виконання бойових завдань трагічно загинули наші побратими, воїни 128-ї ОГШБр, які ціною власного життя захищали незалежність України від окупантів. 6 листопада на території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу, будуть приспущені державні прапори, щоранку о 9:00 вшановуємо пам’ять воїнів хвилиною мовчання, у храмах різних конфесій області відбудуться богослужіння», - написав Микита.

Нагадаємо, що 4 листопада стало відомо, що в одному із прифронтових сіл Запорізької області загинули військовослужбовці Сил оборони України. Імовірним винуватцем їхньої смерті назвали некомпетентного офіцера. Він нібито вирішив провести урочисту побудову бригади для нагородження особового складу прямо у прифронтовому селі, а російські окупанти це побачили та вдарили по скупченню людей.

В той же час російські канали виклали відео удару по 128 бригаді. Війська рф фіксували з БПЛА, як військові збираються разом в одному місці і завдали удару.

Звільняли Херсонщину: що відомо про 128 бригаду

128 бригада – це з'єднання гірської піхоти Сухопутних військ України. Бригада перебуває у складі оперативного командування "Захід". Штаб бригади розміщений в Мукачеві, а підрозділи дислокуються на території Закарпатської області.

Бригада обороняла Україну з 2014 року, коли російські військові розпочали війну в Луганській та Донецькій областях.

Восени 2022 року воїни 128 бригади брали участь у звільненні Херсонської області. Також бригада тримала оборону на Бахмутському напрямку. У 2023 році бійці звільнили Лобкове й П'ятихатки на Запорізькому напрямку.

У березні 2023 року Володимир Зеленський нагородив орденом "За мужність" III ступеня двох військових 128 Закарпатської бригади. Наприкінці 2022 року президент нагородив відзнакою "За мужність і відвагу" 15 батальйон бригади.

4 листопада 2023 року у селищі Середнє вшанували пам'ять воїнів 128 бригади, які загинули у 2022 – 2023 роках. За мужність та відвагу посмертно нагородили 50 військовослужбовців.

Що відомо про кількість загиблих

Наразі є інформація, що внаслідок ракетного удару по одному з селищ у Запопорізькій області загинули 28 бійців 128-ї ОГШБр, отримали поранення 53 захисники.

Командир добровольчого батальйону "Сонечко" Руслан Каганець з позивним "Комендант" повідомив деталі трагедії. За його словами, росіяни атакували 128 бригаду під час нагородження на честь дня ракетних військ.

Боєць розповів, що військових зібрали, вишикували, після чого росіяни завдали удару. За його словами, є загиблі офіцери. На той момент Руслан Каганець повідомляв про 22 загиблих воїнів.

Унаслідок удару загинув ексголовний військком Хмельниччини

"Українська правда" інформує, що внаслідок атаки росії загинув колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний.

Він був нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області.

Інформація про загибель Возного з'явилася ще 3 листопада, коли й відбувся удар росіян. На момент загибелі йому було 45 років.

Загинув один з найкращих артилеристів ЗСУ

Журналіст Андрій Цаплієнко оприлюднив інформацію, що внаслідок ракетного обстрілу росіянами села в Запорізькій області загинув воїн 128-ї бригади, один з найкращих артилеристів ЗСУ Дмитро (Таксист) Мілютін.

На Закарпатті оголосили жалобу за загиблими воїнами-земляками: подробиці трагедії на Запоріжжі , фото-1

Цаплієнко зазначив, що в Запорізький області загинув від ракетного удару один з найкращих і найвмотивованіших артилеристів країни Дмитро (Таксист) Мілютін. Двічі доброволець. АТО і повномасштабна війна. Працював у Дебальцевому під час оборони міста. Зустрічались з ним там на позиціях 128-ої бригади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...