• Головна
  • "Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція
15:00, 4 листопада 2023 р.

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція

Сьогодні вранці біля будівлі міської ради Дніпра відбувся мирний пікет під гаслом “Гроші на ЗСУ”, "Не мовчіть". Це вже третя акція, яка стала наймасштабнішою. До неї долучилось більше сотні людей.

Про це повідомляє сайт 056.

Пікетувальники закликали міську владу використовувати гроші з бюджету в першу чергу на потреби військових. Це написали на своїх плакатах.

Вперше на акцію пришов Даніїл зі своєю дівчиною. Вони весь вечір п'ятниці малювали плакат.

"Я бачу багато ремонтів. Недавно на Калнишевського зробили кільцеву розв'язку. Гарно? Гарно! Чи воно на часі? Багато років на цьому маленькому перехресті нічого такого не ставалося, ніяких мегааварій. Можна було б жити і без неї.

Зараз вулицю Богдана Хмельницького теж роблять. Гарний ремонт? Так! Чи можна було б використати ці гроші на ефективніше? Безумовно, витрачаючи їх на забезпечення армії, потребами наших захисників", - вважає чоловік.

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція, фото-1

Втретє прийшла на акцію, але вже разом зі своїми подругами Яна. Вони зробили плакати та активно мітингували.

"Ми вимагаємо, щоб наша місцева влада не проводила дурнуватих тендерів. Не проводила списання великих коштів на те, що зараз не дуже потрібно.

У нас багато є переселенців, яким дійсно потрібна допомога. У нас є військові, ТРО-бригади, які знаходяться на фронті. Їм потрібні і генератори, і каримати. Є проблеми, які треба вирішувати. І було б гарно, якби наша влада співпрацювала з волонтерами, що знають потреби фронту допомагали тактичною медициною, те, що ми допомагаємо і купаємо своїм рідним на фронт", - висловилась жінка.

Відразу після повернення з закордону на мітинг пішла Тетяна.

"Коли дізналася, що тут відбуваються такі мирні пікети, я відразу пішла на пошту, купила коробки, написала плакат, тому що хочу жити у вільній та незалежній країні. Без бруківок, а з живими воїнами, з повноцінними сім'ями і зі щасливими матерями воїнів. Це єдине, що я хочу. Не потрібні бруківки. Мені не потрібні парки і все це. Я хочу бачити повні здорові сім'ї. Мені більше нема що додати", - зі сльозами на очах мовила дівчина.

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція, фото-4

Трохи охрип через гучні заклики активіст та волонтер Дмитро.

"Я зрозумів, що не можу пропустити мітинг, адже дніпровська влада недоцільно використовує кошти, котрі має сформовувати на Збройні Сили України. Як мінімум, у Дніпра є дві бригади, які завжди в "пеклі" - це 93 та 128. Цим бригадам не вистачає захисту, дронів, тепловізорів тощо. А наша місцева влада кладе бруківку, яка не на часі", - резюмував він.

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція, фото-5

Якщо влада не прислухається, то на мітинг під міськраду прийдуть учасники місцевого ЛГБТ-руху.

"Міський бюджет на ЗСУ, а не на бруківку": у Дніпрі відбулась масштабна акція, фото-6

"Я тут вперше, але хочу ще приходити. І хочу привести більше людей.

Я із ЛБГТ-спільноти. Думаю, що ми можемо зібрати великий натовп і прийти. Не з прапорами своїми, а по ділу. Тому що збирати в соцмережах на дрони? То може ми будемо збирати зарплатню депутатам? А на дрони будемо з бюджету?", - сказала представниця руху Інна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...