• Головна
  • Комфорт і ласка: як допомогти коту впоратися зі стресом
Новини компаній
15:00, 3 листопада 2023 р.

Комфорт і ласка: як допомогти коту впоратися зі стресом

Новини компаній

Зовні спокійні та розслаблені тварини теж схильні до нервових потрясінь. Іноді це пов'язано із захворюваннями, але частіше — зі зміною звичного способу життя. Існує декілька способів повернути пухнастику душевну рівновагу.

Острівець безпеки

Навіть така, на людський погляд, дрібниця, як зміна меблів або поява в будинку нових людей, здатна розбурхати кішку. Пухнасті консерватори дійсно важко переносять зміни та воліють, щоб все і всі в будинку були на своїх місцях. Щоб полегшити цей стан, у вихованця має бути стабільне та спокійне місце. Це може бути:

Важливо в разі ремонту або переїзду до нового будинку зберегти цей острівець безпеки. За можливості — у незмінному вигляді. Це допоможе коту легше перенести зміни та швидше звикнути до нової обстановки. Також, якщо у вихованця є улюблена ковдра або плед, слід забрати його з собою.

Комфорт і ласка: як допомогти коту впоратися зі стресом, фото-1

Максимум уваги

Кішки лише на вигляд здаються незалежними та стриманими. Насправді навіть неконтактні тварини прив'язуються до людини, потребують ласки та тактильного контакту. Щоправда, багато хто хоче отримувати увагу за своїми правилами та в зручний для них час. Вивчивши характер і звички свого кота, можна дізнатися, як до нього підійти, щоб замість заспокоєння не спричинити ще більший стрес.

Комфорт і ласка: як допомогти коту впоратися зі стресом, фото-2

Одним вихованцям потрібні активності — з використанням іграшок, рухливі ігри чи імітації нападів. Інші полюбляють лоскотання та чухання за вушком. Головне — час, проведений разом, та повна увага до кота. Не варто забувати і про створення затишної обстановки: м'який лежак, іграшки, і, звичайно, свій затишний куточок — будиночок для котика, де він зможе відпочивати і відчувати себе в безпеці.

Харчування та лікарські препарати

Заїдати стрес шкідливо лише людям, а котам — ні. За умови, що раціон спеціально розроблено для підтримання нервової системи. Одні з найпопулярніших:

  • Royal Canin Calm — дієтичний корм для підтримання нервової системи, травлення та здоров'я шкіри під час стресу;
  • Brit Care Cat Grain Free Indoor Anti-Stress — з екстрактом собачої кропиви, ефективно захищає від нервових потрясінь та їх наслідків.

Також існують спеціальні заспокійливі ліки для котів. Якщо є змога, призначати їх має лікар. Хоча якщо це натуральні препарати, можна купити їх самостійно. Потрібно тільки уважно ознайомитися з інструкцією та суворо дотримуватися її.

Одні з м'яких, але ефективних заспокійливих:

  • «Кіт Воркіт» — рідкий фітокомплекс із лікарських рослин, що дають седативний та знеболювальний ефект, знижують тривожність і відчуття страху (шприц йде в комплекті);
  • Dermoscent Aromacalm та Beaphar No Stress Collar — антистресові нашийники, просочені ефірними оліями, що розслаблюють і знімають нервову напругу;
  • Vet Expert KalmVet — харчова добавка з рослинними екстрактами та амінокислотами має накопичувальний ефект;
  • Beaphar No Stress Spot On — краплі на загривок, які допомагають впоратися з гострим стресом, спричиненим травмувальними подіями, а також регулюють погану поведінку.

Якщо стрес перейшов у хронічну стадію, це може спричинити розвиток інших захворювань. Тож ігнорувати проблему не варто. Комплекс перерахованих вище заходів допоможе впоратися з нею без негативних наслідків для вихованця.

Важливою частиною догляду за стресовим станом є створення комфортного та безпечного середовища. Купити м'які місця та будиночки для котів, які допоможуть вашому вихованцю відчувати себе захищеним та комфортно, можна тут: https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/myak-msczya-dlya-kotv/. Забезпечення кішці зручного укриття сприяє зниженню рівня стресу та покращенню її самопочуття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...