• Головна
  • Останнє місячне затемнення у 2023 році: як і коли спостерігати з України
18:00, 28 жовтня 2023 р.

Останнє місячне затемнення у 2023 році: як і коли спостерігати з України

Останнє місячне затемнення у 2023 році: як і коли спостерігати з України

Останнє затемнення природного супутника Землі у цьому році  розпочнеться о 21:02 за Києвом і триватиме 4, 5 години. Для спостереження важливою умовою є ясне небо, але жодних додаткових приладів не потрібно — явище буде видно неозброєним оком.

Редакція 056 розповідає про останнє затемнення Місяця у 2023 році та про те, що це взагалі.

Останнє затемнення у 2023 році відбудеться у ніч з 28 на 29 жовтня. Воно буде частковим — близько 6% поверхні Місяця буде вкрито тінню Землі.

Явище зможуть спостерігати жителі Європи, Азії, Австралії, Африки, Північної Америки, Північної/Східної Південної Америки, Тихого океану, Атлантики, Індійського океану, Арктики та Антарктиди.

Подія розпочнеться о 21:02 за Києвом. О 22:35 небесне тіло почне входити у тінь Землі, а пік очікується о 23:14. Повністю з земної тіні супутник вийде приблизно о пів на другу ночі. Загалом затемнення триватиме 4.5 години.

Щоб побачити його, жодних спеціальних приладів, як то бінокль чи телескоп, не потрібно. Однак за наявності ними таки варто скористатися — щоб роздивитися місячну поверхню.

Для спостереження важливою умовою є погода — має бути ясно або хоча б з проясненнями. Якщо небо буде затягнутим, за явищем можна поспостерігати через онлайн-трансляцію.

Важливо, що наступне таке явище відбудеться аж у березні 2024 року, але спостерігати за ним зможуть тільки жителі американських континентів. А от повне затемнення очікується у березні та вересні 2025 року. Обидва буде видно з Європи.

Як затемнення впливає на людину і що не можна робити цього дня

Затемнення відбудеться під час повного Місяця, який найбільший вплив чинить на жінок та психологічно неврівноважених людей.

У цей час потрібно контролювати свої емоції, адже повня робить людей надто збудженими і імпульсивними. На повню і кілька наступних днів варто бути терпимими, зважувати свої вчинки і направляти енергію на корисне.

Затемнення лише посилює негативний вплив на людину. У день події варто бути стриманим, врівноваженим, не піддаватися на провокації.

Що не можна робити під час місячного затемнення 

Народні традиції та вірування не рекомендують під час місячного затемнення:

  • розпочинати нові справи;
  • перебувати в дорозі;
  • ухвалювати важливі рішення, підписувати договори;
  • вкладати гроші або позичати, оформляти кредити;
  • змінювати щось у своїй зовнішності;
  • проводити хірургічні операції, за виключенням термінових;
  • вступати у конфлікти;
  • розривати стосунки або починати нові.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...