• Головна
  • Готується масштабне виробництво: в Україні створили та тестували дрон-розміновувач ST1
14:30, 27 жовтня 2023 р.

Готується масштабне виробництво: в Україні створили та тестували дрон-розміновувач ST1

Готується масштабне виробництво: в Україні створили та тестували дрон-розміновувач ST1

Приблизно половина території України забруднено вибухонебезпечними предметами. І на розмінування піде, напевно, 10 років. Щоб прискорити процес та зробити його безпечнішим, створено відчизняний автономний дрон ST1 для пошуку мін. Його представили розробники кластера Brave1 створили, а наші сапери вже почали тестувати.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Telegram міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

ST1 обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дають змогу облітати перешкоди на низькій висоті. Також на борту — потужний мікрокомп’ютер, який обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу. У середньому ST1 працює в чотири рази швидше за людину.

Це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери ДСНС, ЗСУ, Нацполіції зможуть з безпечного місця керувати дроном та шукати міни.

"Ми зробили прототип дрона, який вміє знаходити й маркувати міни. Площу розмінування можна задати на карті, або в режимі доповненої реальності.

Далі все відбувається автоматично: дрони працюють в парі. Один сканує територію і виявляє міну за допомогою металошукача, інший — маркує. Маркером може бути фізичний прапорець, або ж віртуальна мітка", — розповів розробник Дмитро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...