• Головна
  • "Ліквідація" СМТ: де ви тепер живете - у місті, селищі чи поселенні
14:30, 25 жовтня 2023 р.

"Ліквідація" СМТ: де ви тепер живете - у місті, селищі чи поселенні

"Ліквідація" СМТ: де ви тепер живете - у місті, селищі чи поселенні

Днями Зеленський підписав закон №8263 "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України". Це значить, що в Україні не буде такого поняття, як "селище міського типу".

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на закон 

Закон пропонує прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів, спростити процедури встановлення меж населених пунктів тощо.

Відтепер в Україні буде лише чотири типи населених пунктів: "місто", "село", "селище" і "поселення". Прибираються такі характеристики міст, як "районного значення" і "обласного значення". Це все просто міста.

Відтепер містом буде вважатися населений пункт з "переважно компактною", багатоповерховою забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч.

Селище є населеним пунктом з переважно садибною забудовою, загальною чисельністю жителів більше ніж 5 тисяч, а село – з чисельність меншою цієї цифри.

Поселення ж буде компактним місцем проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

В прикінцевих положеннях закону вказали, що всі населені пункти, які станом на зараз є СМТ, відтепер будуть називатися просто "селища".

У першому варіанті законопроєкту СМТ хотіли автоматично зробити "містами", але після дискусій від цієї ідеї відмовились.

Нові населені пункти будуть утворюватись вже за новими вимогами про кількість населення, які встановили законом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...