• Головна
  • Діставайте маски: на Дніпропетровщині зросла захворюваність на коронавірус
18:00, 23 жовтня 2023 р.

Діставайте маски: на Дніпропетровщині зросла захворюваність на коронавірус

Діставайте маски: на Дніпропетровщині зросла захворюваність на коронавірус

У травні 2023 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що COVID-19 більше не глобальна надзвичайна ситуація. Проте там не вважають, що пандемія минула. Більш того, коронавірус, як і ГРВІ має сезонність, яка уже розпочалася. Це підтверджує те, що в Дніпропетровській області уже зафіксовано значний сплеск захворювання.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДУ “Дніпропетровський обласний ЦКПХ МОЗ”.

Упродовж періоду з 13 по 19 жовтня, у Дніпропетровській області на ГРВІ захворіло 9 592 людини. Цей рівень захворюваності знаходиться на сезонному рівні, зазначають фахівці.

Водночас є зростання захворюваності на COVID-19. Тільки за тиждень хворобу офіційно підтвердили у 688 людей, що на 43,3% більше показника минулого тижня.

Разом з тим, рівень вакцинації досить низький. За тиждень проти грипу вакциновано 973 особи. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 1113 осіб.

Чи введуть масковий режим у тих самих масштабах, що у 2020–2021 роках, сказати важко. Багато що залежатиме від ситуації із захворюваністю. Проте вже зараз варто подумати про маски, якщо маєте симптоми респіраторного захворювання, доглядаєте за недужим, або просто перебуваєте в людному місці.

Нагадаємо, ми писали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #коронавірус
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...